Вести

Вучић: Сремски округ напредује великом брзином

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас у Инђији, где је обишао производни погон компаније "Пластик Гогић“, да се Сремски округ брзо развија, али да плате још не прате тај напредак и да ће држава наставити да улаже у тај део земље.

"Обишао сам све општине тог округа, само ће Ириг да изостане, али ћу у Ириг да одем у недељу да видимо са руководством општине шта можемо да урадимо, пре свега, у центру Ирига, пошто су до сада углавном инвестиције биле у вези са Врдником и другим местима те општине", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је изјавио да је Сремски округ један од најразвијенијих, али да плате још не прате тај степен развијености и високу стопу запослености.

Председник Вучић је додао да је компанија "Пластик Гогић" прави пример породичне фирме, која се од седамдесетих година прошлог века бори кроз више генерација.

Сада су направили нешто најмодерније и извозе од Португала, до Чешке, Швајцарске, Сингапура, Украјине и Русије. Производни погон компаније "Пластик Гогић“ има више од 170 запослених који раде 24 часа свих седам дана у недељи.

Компанија је од 2014. године кренула у веће инвестиције, а данас се њени производи продају у више од 60 земаља света. Контејнери те фирме продају се и у Швајцарској и Сингапуру. Поред контејнера фирма прави и канте за смеће и пластична седишта за стадионе. Цела производња је аутоматизована, а машине набављају од најбољег европског произвођача машина из Аустрије и од најбољег кинеског произвођача машина, с тим што су, истичу, европске машине дупло скупље.

Фабрика се простире на 15.000 квадратних метара и заузима површину од 5,5 хектара. Своје производе извози у 60 земаља света и један је од лидера у Европи у производњи посуда за одлагање отпада. Ова компанија у Инђији постоји од 1974.године, и у породичним власништву је породице Гогић, друга генерација.

 

Тужба је већ повучена, немам паметнија посла него да се тиме бавим

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је тужба против новинарки већ повучена, као и да је његов посао да трпи свашта.

Он је на питање новинара, након обиласка производног погона компаније "Пластик Гогић" у Инђији, изјавио да не зна да ли су они њега тужили, као и да није знао ништа о томе.

"Ја њих да тужим нећу, мој је посао да трпим. Ако нисте у стању да трпите најбруталније лажи и увреде, немојте да се бавите овим послом. Адвокат је сматрао да треба да искористи овлашћење, свако други би то урадио да је на овом месту. Извињавам се што су трошили три минута времена на писање о томе. Немам паметнија посла у животу него да се тиме бавим", додао је председник Вучић.

 

Успели смо да сачувамо државне и националне интересе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да смо у претходних годину дана успели да сачувамо виталне државне и националне интересе и да држава напредује, али да више не смемо да понављамо заблуде из прошлости.

Након обиласка производног погона компаније "Пластик Гогић", председник Вучић је нагласио да ми, као народ, волимо да живимо у прошлости и да ништа не мењамо.

"Срећан сам што је последња генерација Гогић схватила колико мора да се улаже и инвестира и променила је све оно што су њихов отац и стриц урадили. Они су направили добар темељ куће, али они су схватили да морају да граде даље, још више и боље", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да ми нисмо разумели шта се дешавало падом Берлинског зида и да смо то платили највишом ценом.

"То је цена заблудама из прошлости. Данас морамо да се боримо одговорније и озбиљније, да знамо са чиме се суочавамо и да на такав начин доносимо одлуке о својој будућности", поручио је председник Вучић.

Одговарајући на питање новинара да ли ће покушати да у нови покрет укључи што више странака и појединаца, председник Вучић је одговорио да ће се тек видети како то иде.

"Успели смо у претходних годину дана да сачувамо виталне државне и националне интересе и да држава напредује, али мало ко то признаје. У нашој природи је да кукамо и људи на друштвеним мрежама пишу како раде за 250 евра, иако већ дуго нико не ради за те паре, јер је минималац 400 евра", закључио је председник Вучић.

Додао је да је просечна плата 750 евра, мада не свуда, јер је у Београду већа.

 

Надам се пристојном разговору у Охриду, да можемо да померамо ствари

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада пристојном разговору у Охриду и могућности да се ствари померају, али и да тамо не иде са порукама, јер је све што је имао рекао у лице специјалним представницима за дијалог ЕУ и САД Мирославу Лајчаку и Гарбијелу Ескобару.

"У Охрид не путујем са порукама већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на Косову и Метохији", нагласио је председник Вучић у Инђији одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву специјаног представника САД за Западни Балкан Габријела Ескобара да верује у позитиван исход сусрета у Охриду, и то са каквим порукама путује у Северну Македонију.

Председник Вучић је нагласио да се не бави триковима и порукама, као што то неки други раде.

Додао је и да би сада могао да пита шта је са оним измишљеним планом који је објављен јуче, свуда, по свим друштвеним мрежама.

"Лажи колико год хоћете, срећан сам што се тиме не бавим. Ти трикови имају кратак век трајања, немам никакве посебне поруке, све што је требало да поручим рекао сам и Мирославу Лајчаку и Габријелу Ескобару у лице пре дан или два дана када су били у Београду", изјавио је председник Вучић.

Председник Вучић је нагласио да ће то сутра рећи и Жозепу Борељу и Аљбину Куртију.

Додао је и да се изненадио када је чуо да ће у Охриду бити више од 200 медијских кућа и навео да не зна шта људи очекују.

"Надам се пристојном разговору, и томе да ствари можемо да померамо, а хоће ли то бити или не, нисам превелики оптимиста. Што се тиче Србије, Србија је увек спремна да разговара о компромисним решењима, остало све знате, ништа се није променило од скупштинске расправе и закључака које смо доносили", закључио је председник Вучић током обиласка Сремског округа.

 

ЗСО може да се формира само на основу четири потписана документа

Председник Вучић рекао је данас да Заједница српских општина може да се формира само на основу четири документа која су потписана, а то су документи о управљачком тиму, принципима, имплементациони и основни, односно први споразум.

"Сва четири су потписана и њихов садржај мора да буде испуњен. А њихове фантазмагорије о данским, шведским и другим моделима, нисам нарочито заинтересован, заинтересован сам за оно што је потписано да буде испуњено", рекао је Вучић у Инђији одговарајући на питање новинара поводом предлога 15 европских модела за формирање ЗСО које спомиње Аљбин Курти и да ли је Управљачки тим дао Мирославу Лајчаку овлашћење да то може да предлаже.

Председник Вучић је навео и да не мисли да је Лајчак то на тај начин рекао, јер га је за то питао, али је навео и да без обзира на то шта неко проучава и да ли жели да обесмисли, ЗСО мора да иде у складу са оним што је потписано.

Председник је оценио и да ако неко тражи довољан разлог да би се Србија за нешто окривила то ће увек наћи и додао: "Нису вам потребни неки нови модели, немојте да се мучите да измишљате оно што нема везе са истином".

Председник Вучић је додао и да позиција Србије није идеална, јер је то "њихово чедо и они морају да га љуљају и чувају".

Рекао је да је Србија увек у тежој позицији, а они који подржавају интегритет Србије имају своје проблеме.

"Тако да смо остали између чекића и наковња, али извући ћемо Србију на довољно паметан и мудар начин и моћи ћемо да се поносимо оваквим компанијама и у будућности, јер и њихов успех, увек успех Србије", рекао је председник у Инђији током посете Сремском округу.

 

 

 

Извор: Танјуг