Вести

Вучић: Уложићемо више новца у Шид

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је у оквиру обиласка Сремског округа пољопривредно газдинство породице Косијер у Кукујевцима код Шида и истакао да ће у ову општину морати да се улаже више новца.

Председник Вучић је у разговору са домаћинима истакао да су друге општине Сремског округа испред Шида и како је навео можда је и најмање улагано у ову општину.

"Даћемо велики новац за обнову школа 'Сремски фронт' и 'Бранко Радичевић', највише морамо да радимо на путној инфраструктури и то не само преко Адашеваца и Кузмина него и да радимо на  индустријској зони у Адашевцима", изјавио је председник Вучић и навео да ће се од Ирига, који планира да посети у недељу, направити центар винског туризма.

Председник Вучић је навео да у Шиду има 1.700 незапослених људи и да би било веома важно да у Шид дође још један велики инвеститор.

Председник Вучић је нагласио да је са хрватским премијером Андрејом Пленковићем у Давосу разговарао о томе да се направи пруга Београд- Загреб, што би Шиду много значило, и он би процветао када би постојала возна линија за Загреб и Љубљану.

Председник Вучић је додао да је Шид стратешки важан за Србију због близине са Хрватском и да ће морати да се улаже више новца у ову општину.

Истакао је да би било важно да се направи музеј Саве Шумановића како би дело уметника из Шида било видљивије и да се направе нови туристички садржаји у овом крају.

"Веома сам срећан што се налазим у овом селу пуном вредних људи. Они не само да знају све о пољопривреди већ су и занатлије, знају да граде", закључио је председник Вучић приликом обиласка породичног домаћинства и механизације којом располаже породица Косије и навео да нема много таквих.

 

Извор: Танјуг