Вести

Вучић уручио златне и сребрне медаље за заслуге у борби против КОВИД-19

Председник Србије Александар Вучић уручио је златне и сребрне медаље за заслуге у борби против корона вируса институтима и установама које су одликоване поводом Дана примирја у Првом светском рату, 11. новембра.

Након тога, председник је одликовања уручио и појединцима, на одвојеним церемонијама, како би се испоштовале епидемиолошке мере.

Златном медаљом су одликоване установе: Институт за трансфузију крви Србије, Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", Институт за јавно здравље Војводине, Институт за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак", Институт за примену нуклеарне енергије ИНЕП, и Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство ИМГГИ.

Златне медаље за заслуге додељене су и ЈКП "Водовод и канализација" Нови Сад, ЈКП "Водовод" Сремска Митровица.

Сребрне медаље за заслуге добили су Завод за биоциде и медицинску екологију - Београд, ЈКП "Градска чистоћа" - Београд, Градски завод за јавно здравље - Београд. Геронтолошки центар Београд, Геронтолошки центар Нови Сад, Геронтолошки центар Шабац, Управа за извршење кривичних санкција, Национална организација особа са инвалидитетом Србије, Удружење Џедајски покрет - Ниш, и Центар за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица са сметњама у развоју "Мара" - Ниш.

Одликовања је Вучић данас у Председништву Србије уручио челницима тих институција.

Њима је поручио да су признања, иако их они који примају у име радних организација мање лично доживљавају - најбоља оцена њиховог рада на руководећим позицијама.

"Зато што ви морате да покажете посебан труд, енергију и жељу да се посветите послу, да бринете о запосленима и о својој земљи. Зато сам бескрајно захвалан на енергији и труду у тешком врмену, у којем је увек најлакше критиковати, показали сте да умете да се борите свакодневно", рекао је Вучић.

Вучић их је замолио да раде још вредније и упорније у будућности.

"Оно што вас разликује од осталих је да сте имали више циљеве, поставили оно што је друштвено добро изнад личних интереса. Верујем да ћемо се у будућности још виђати. Ово нису мала, већ велика признања. Хвала вама и вашим запосленима", поручио је председник Србије.

 

 

Извор: Танјуг