Вести

Вучић уручио златне медаље за заслуге у борби против ковида

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је Златне медаље за заслуге здравственим радницима за изузетне заслуге и допринос у борби против епидемије корона вируса, који су, поводом Сретења, одликовани Указом председника од 12. фебруара.

"Бескрајно вам хвала на свему што сте урадили за нашу земљу, која увек заслужује највише, а од вас је то и добила. Гледаћемо да бар нешто од онога што сте за земљу дали, вратимо, а ова одликовања су један мали дуг и знак да држава зна шта сте учинили и да то не сме да се заборави", поручио је Вучић.

Вучић је лекарима који су примили одликовања упутио захвалност за све што су учинили и што чине сваког дана, наводећи да колико год пута да се каже хвала, и шта год се говорило, то никада неће бити довољно.

"Немојте да сметнете са ума да и код Срба, али и код других, ништа краће од захвалности не траје, а наш је посао да се потрудимо да и одликовање које сте добили остане вечна захвалност за све што сте учинили у тешким тренуцима", рекао је председник Србије.

Вучић је истакао да су преминули лекари, који су данас постхумно одликовани, дали оно што је најважније у одбрани земље, радећи свој посао на најузвишенији и најпоштенији начин.

"Они су понос наше земље", поручио је Вучић и додао да чланови њихових породица који су у њихово име данас примили одликовања, морају са поносом да их чувају, јер су њихови најближи то заслужили.

"Не само да су заслужили, већ су показали да им ништа није било вредније од њихове земље, од људи са којима живе, којима су се трудили да помогну и помагали сваког дана, а да себи на крају нису могли да помогну", рекао је Вучић.

Вучић је навео да сви који су добили одликовања, нису одликовани случајно, и сви они, као и чланови породица постхумно одликованих, имају обавезу која није ни једноставна, ни мала - да буду пример и узор свима.

"Свако од вас је од данас посебан и другачији, носилац одликовања Србије. Немате више право да се опуштате, ни у кафани, ни у ресторану, ни на било ком другом месту, јер сте носиоци највиших одликовања Републике Србије. Морате да будете пример свима, и сви морају да се угледају на вас. Ја сам сигуран да сте зато и одликовани - што имају на кога и зашто да се угледају и од кога да науче", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг