Вести

Вучић: Важан развој домаће науке и технологије

На свечаности у Дому војске поводом 60. годишњице излажења научног часописа Војнотехнички гласник, Вучић је рекао да управо због тога то гласило има велики значај за развој домаће одбрамбене индустрије.
Министар је рекао да треба прихватити приступ по којем све произлази из знања и науке, не само економски развој државе, већ и будућност војне индустрије.
Вучић је додао да ће због тога, не само на речима, тај сегмент система одбране имати велику подршку надлежних а да се од њих очекује да својим залагањем обезеде отварање нових радних места и снабдевање Војске Србије новим наоружањем.
Министар одбране Александар Вучић је, поводом јубилеја, уручио Војну спомен медаљу за изузетан допринос систему одбране уреднику Војнотехничког гласника потпуковнику Небојши Гаћеши, док је бригадни генерал Бојан Зрнић уручио захвалнице институцијама и појединцима који су сарађивали са тим научним гласилом.
На скупу су, о значају Војнотехничког гласника, говорили и директор Медијског центра "Одбрана" потпуковник Славољуб Марковић и председник Центра за евалуацију у образовању и науци Перо Шипка.
Војнотехнички гласник, научни часопис Министарства одбране, излази непрекидно већ шест деценија а Министарство просвете, науке и технолошког развоја категорисало га је као научни часопис од националног значаја.
Часопис наставља традиције стручно-специјалистичких часописа који су излазили пре и после Другог светског рата у Југославији попут Артиљеријског гласника, Ваздухопловног гласника, Тенковског гласника и других публикација сличног усмерења.