Вести

Вујовић: Довољно волонтера, добра организација на терену

''Општина Савски венац за сада има довољан број волонтера за помоћ најстаријим суграђанима, а организација на терену се одвија по плану'', рекла је председница општине Савски венац, Ирена Вујовић.

Вујовић је рекла да у току једног дана волонтери обиђу око 70 локација, а да кол-центар општине прими око 150 позива.

"Некад су позиви само за савет, некад желе људи да комуницирају са неким од лекара из домова здравља или Завода за заштиту радника на железницима, што им се свакако и омогући у најкраћем могућем року", рекла је Вујовић.

Вујовић је рекла да се та општина од првог дана добро организовала, да ради кол-центар који људима на терену, волонтерима, јавља на које адресе најстаријих суграђана, за које важи забрана кретања, треба да се однесу намирнице и све што им је потребно.

"За сада се то одвија без иједног проблема и без иједног инцидента", рекла је Вујовић и позвала најстарије суграђане да поштују мере Владе Србије и да чак и у оном предвиђеном термину за набавку у раним јутарњим сатима не излазе из куће.

Вујовић је нагласила да волонтери са општине Савски венац могу да изађу у сусрет свим потребама и захтевима.

''Важно је да су људи схватили озбиљно мере Владе Србије и да се то види по томе што из дана у дан општински кол-центар има све већи и већи број захтева и позива'' рекла је Вујовић.

Међу волонтерима добар део је запослених у општини, али се јављају и људи са територије општине Савски венац који желе да прикључе акцији.

"Да не би било неких злоупотреба и сумњи јасно се зна у ком тренутку ко иде код кога на врата, одређени волонтери задуже одређене териорије на општини који су у тој смени, именом и презименом знамо ко ће код кога да дође. Имају сви флуоресцентне прслуке, зна се да су из општине, имају и ИД картице и то је оно што је важно да грађани знају", рекла је Вујовић.

Како је навела Вујовић, најстарији суграђани могу да се јаве кол-центру општине од 8 до 16 часова.

"Људи који позову телефоне кол-центра касније од времена предвиђеног за кретање, свакако сутра ујутро им се реализује захтев због ограничена кретања од 17 сати до 5 часова", рекла је Вујовић.

Вујовић је навела да је општина Савски венац предузела све неопходне мере и да ради у складу са препорукама Владе Србије.

Вујовић је подсетила суграђане да су сви паркови на општини затворени и замолила их да се, када почне лепо време, не окупљају на зеленим површинама.

"Ми ћемо обилазити из дана у дан да видимо да ли стоје обавештења и да ли су траке и даље на справама", рекла је Вујовић.

 

 

Извор Танјуг/ТВ Прва