Вести

Брнабић: Опозиција не бојкотује изборе

У просторијама Општинског одбора Савски венац у Кнеза Милоша подршку листи "Александар Вучић - Савски венац сутра" дала је председница Скупштине Републике Србије и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да ће у наредних 48 сати бити одржана седница Председништва СНС на којој ће се разговарати о саставу владе, а да је рок да се изабере 6. мај.

Брнабић је захвалила свима који су дали подршку овој листи и рекла да неће бити нимало лака борба.

"Ова кампања није нимало наивна. Грешка је мислити да опозиција бојкотује изборе, јер бојкот не постоји што сви грађани могу да виде", истакла је Брнабић и додала да опозиција бира где ће да изађе а где не.

На овом месту подршку листи су дали и страначки функционери Ирена Вујовић, Дубравка Ђедовић Хандановић, Петар Петковић, Јанко Типсаревић, Нада Мацура и други.

 

Брнабић: Седница председништва СНС у наредних 48 сати

Брнабић је изјавила да претпоставља да би седница Председништва СНС на којој ће бити речи о предлогу за састав чланова владе могла да буде одржана у наредних 48 сати.

"Предпостављам у наредних 48 сати. Свакако рок је 6. мај да се изабере влада у Народној скупштини, тако да ћемо радити следеће недеље, што је нормално и природно", казала је Брнабић на питање новинара када би могла да буде седница Председништва СНС на којој би Милош Вучевић изнео предлог за састав владе.

Брнабић је нагласила да свакако зна да нико из Српске напредне странке није планирао никакав одмор за 1. мај или за Ускрс, зато што су ту, како је нагласила, "на крају крајева" велике и тешке борбе за националне интересе.

"То је тежак мај и очекујем да сви радимо", рекла је Брнабић.

Додала је Брнабић да се надам да је таквог става и опозиција.

Али како год било, већина у скупштини постоји, и то сасвим јасна, казала је Брнабић након што је дала подршку листи "Александар Вучић - Савски венац сутра".

 

 

 

Извор: Танјуг/Курир фото