Вести

Чучковић: Кинеске инвестиције олакшале живот у разним деловима Србије

Члан Председништва Српске напредне странке Мирослав Чучковић истакао је да кинески привредници у Србији запошљавају више од 20.000 људи у 1.500 компанија.

Чучковић је истакао да су кинеске инвестиције олакшале живот у разним деловима Србије.

Како је рекао, кључна је ствар да је у политичком смислу утврђено то челично пријатељство између две земље.

"То се види и по реакцијама оних који нас не воле, како нам завиде на томе што смо поред Француске посебни у Европи и што један тако важан светски државних долази код нас", рекао је Чучковић.

"Наша нација је усхићена, велике вести очекујемо од данашње посете, као и пре осам година када је 2016. председник Кине био у посети Србији. Све што је тада договорено, увелико је преточено у уговоре и живи на територији и Београда и Србије и подигло је стандард комплетног становништва", навео је Чучковић.

Србија ће добити три ствари.

"Као држава ћемо добити три ствари - да њихови производи који се не производе у Србији буду јефтинији, да њихове компоненте за производњу наших производа буду јефтини, тако да наша роба буде конкурентнија, попут електричног аутомобила који ће се произвести у Крагујевцу и трећа ствар је да оно што ми имамо у великим количинама лакше дође на кинеско тржиште", закључио је Чучковић.

 

 

 

Извор: ТВ Пинк