Вести

Гојковић: Главно обележје нове покрајинске Владе континуитет развојних пројеката

Експозеом мандатарке за састав нове Владе Аутономне покрајине Војводине Маје Гојковић почела је седница покрајинске Скупштине која за дневни ред има избор чланова нове покрајинске владе и именовање заменика генералног секретара Скупштине.

"Главно обележје нове покрајинске владе ће бити равнотежа две ствари, континуитета развојних пројеката и фокуса на саобраћај, комуналну инфраструктуру, културу и социјалну заштиту. Тиме ће Војводина наставити да буде мотор развоја свих нивоа власти у нашој земљи", рекла је Гојковић подносећи експозе.

Гојковић је рекла да јој је посебно задовољство што је прва жена у историји извршне власти Аутономне покрајине Војводине.

"Ово је резултат посвећеног рада, независно од родне, националне, верске и било које друге припадности", рекла је Гојковић.

Додала је и да ће покрајина наставити да иде у корак са временом, али и да поштује традиционалне вредности.

"Желим да нагласим да ћемо наставити да у пуној мери афирмишемо да је Србија једна и јединствена и да Војводина буде њен део на који ће Србија бити поносна", рекла је Гојковић.

Гојковић је захвалила свим грађанима Војводине што су, како је рекла, и овај пут решили да подрже одговорну политику председника Републике Србије Александра Вучића и свих коалиционих партнера.

Новинарима је, после изгласавања владе, поновила да је циљ наставити са инфраструктурним пројектима које је започела прошла влада, али и заједнички рад са републичком владом.

"Жао ми је што део опозиције није учествовао у раду скупштине, пропустили су шансу да грађани чују и њихово мишљење, шта би они радили и кога би предложили. Жао ми је што смо чули само сет уобичајених увреда. Политика увреда није нешто што сакупља гласове у Аутономној покрајини Војводини. Отворена су им врата, нек дођу да разговарамо о сваком аспекту политике", рекла је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг