Вести

Орлић: Вучић се бори дан и ноћ за Србију

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић говорио је, гостујући на телевизији Хепи, о међународним, али и оркестрираним унутрашњим притисцима на Србију и српски народ.

"Када питате за међународни план и за нас овде, мислите на све оно што предводи Александар Вучић. Гледате како на то реагују они споља, нека људи знају да ништа још није завршено, то да знају они који желе да намакну омчу нашем народу. Видите, спремни су како би успели у томе, наравно не само изборима, да нађу себи неку заобилазну варијанту, па и ако треба служењем странцима, кидисањем на свој народ, то раде свом народу и својој земљи, само зато што се на челу државе налази Александар Вучић, а не они. Нико од њих неће да се запита, "да нисам ја можда крив што не могу да победим Александра Вучића?", рекао је Орлић.

Велика је борба председника Србије да спречи стигму, коју највећи злочинци желе да наметну српском народу.

"Што се тиче резолуције о Сребреници, већ недеље су у питању, председник Србије се бави тим. Ови, не само да све време нападају тог човека и не занима их што је то борба од историјског значаја за цео наш народ и борба за све грађане Србије. Борећи се за нешто у свету, то значи бољитак за све наше грађане - нове инвестиције, ауто-путеве, болнице, нова радна места. Нећемо да дозволимо да неко то заустави. Нема места за маневрисање, боримо се против оних који нам мисле све најгоре. Нећемо бити слуге било чије, само тако оправдавате поверење које вам је народ указао", истакао је Орлић.

Орлић је рекао да највећи непријатељи Србије нису само у међународној арени, већ и у самој земљи. Упркос томе, Србија се бори као лав предвођена председником Србије.

"Када тражиш санкције својој земљи, радиш против сваког човека у овој земљи. Они буквално навијају за резолуцију о Сребреници, док председник ради дан и ноћ. Једна Немачка, која не зна колико крви има на својим рукама, ће да каже ко је геноцид починио, а ни сама не зна где је све била колонизатор. Само питајте народе у Африци, Азији и Латинској Америци, да ли мисле да сте ви јагњад Божја? Многе земље за које су мислили да их држе у шаци, желе да им се супротставе. Зато што постоји једна мала Србија, са једним човеком на челу који се бори и разговара са нашим пријатељима. Урадили су све да прекрше сва могућа правила, али када су видели да се Србија супротставила и да не могу да рачунају на тај број гласова на који су се ослањали, срушио им се концепт и онда су рекли да не желе да се сада о томе гласа. Мала Србија је направила велику ствар. У тајкунским таблоидима тврде да то није ништа велико, сада када би требало да имају планове и програме на изборе на које излазе, нема ништа, људи неће чути ништа, никакву препоруку. Њихова се права кампања води у зверском кидисању на Александра Вучића, наш народ и државу. То је њихова једина кампања, ових који су се разјединили, али су у уједињени у борби против председника Вучића", рекао је Орлић, па додао:

"Мислите да ће Чачани да гласају зато што цитирају Соњу Бисерко или у Новом Саду зато што цитирају Грухоњића? Погледајте само шта су прошле недеље причали - да је Косово независно, да се десио геноцид у Сребреници и препоручују се онима који нам праве сво ово зло, "па кад ми заседнемо да видите како ћемо ми да вам будемо корисни", рекао је Орлић.

О спекулацијама да постоји раздор у Српској напредној странци, Орлић јучерашњим примером демантује наводе тајкунских медија.

"Читава наша странка је изашла да подржи са поносом листу на локалним изборима која носи име Александра Вучића. То што причају о нама знате напамет. Одговорност и они у истој реченици – не иде. Каква је одговорност када позову људе да заузму Скупштину града Београда, направе велику штету и када људе држава позове на одговорност, лидера који су их повели нема. Разбежали се право у Скупштину да узму мандате, да узму плате и да се упишу за путне трошкове. Излазе сада на изборе, сви излазе, и ови што отворено кажу да су верни бојкоту, тврди у томе као кувани резанци", рекао је Орлић.

 

Избор је јасан

"На једној страни имате председника Александра Вучића, а са друге стране ове што раде за Куртија и оне који желе да нас унаказе пред Уједињеним нацијама", закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи