Вести

Вучић: Нова авио линија до Мостара додатно ће повезати два народа

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је на аеродрому у Мостару, где је започео дводневну радну посету Босни и Херцеговини, да ће нова директна линија од Београда до тог града, пуно значити за повезивање два народа, као и пословних заједница.

"Веома сам срећан због овога, јер је то од великог значаја и за Мостар и Београд, као и за БиХ и Србију и за повезивање свих наших народа. Обичном народу да кажем да повратна карта Београд-Мостар кошта 104 евра", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да лет траје 40 минута, да авион има 108 места, као и да ће Ер Србија летети три пута недељно.

Верујемо да ће доћи тренутак када ће Ер Србија летети и седам пута недељно, додао је  председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да нема аутомобила са којим може од Београда до Мостара да се потроши мање од 104 евра, као и да ће авионом грађани моћи да уштеде пуно времена, више од 10 сати.

Председник Вучић је рекао да ће нова линија повећати контакте пословне заједнице и да ће бити све више бизнис партнера из Београда у Мостару и обрнуто.

"Задовољан сам што ћемо присуствовати још једном сајму привреде у Мостару", рекао је председник Вучић и нагласио да је то изузетно важан догађај.

Честитам нашим пријатељима што ту традицију одржавају, поручио је председник Вучић.

 

Направљен добар посао успостављањем авио линије Београд-Мостар

Председник Вучић рекао је после доласка у Мостар првим летом Ер Србије из Београда, да верује да ће и са породицом лично да користи нову линију која је успостављена данас после 33 године и да су Београд и Мостар направили добар посао њеним успостављањем.

Додао је да се радује и предстојећим састанцима у Мостару.

"Много тога бих желео да видим, много тога новог да сазнам и да научим и уверен сам да сте направили добар посао. Хвала данас на дивном дочеку и ми ћемо то да узвратимо. Радујем се сусретима са другим нашим партнерима и са премијером (Андреј) Пленковићем. Мене чека и наш најважнији партнер у претходним годинама Мирослав Лајчак. Могу да мислим како се он мени радује, ма колико и ја њему. То вам на исто дође. Оно што сам ја у стању да кажем, то други нису и неће. Говорим оно што мислим, и знам да он то исто мисли. Ми се један другом осмехнемо. Шта мислимо у себи друга је ствар", рекао је председник Вучић. 

Председник Вучић је рекао да вечерас иде на Радобоље и оценио да ће то бити добро вече.

"Сутра ћу ако буде пристојно време да одем до Билеће, тамо су имали неких проблема, да помогнемо народу. Онда се враћам овде на Сајам привреде у Мостару. Хвала свима на дочеку", рекао је председник Вучић.

 

Сигуран сам да ће линија Мостар Београд направити огроман успех

Председник Вучић изјавио је да је сигуран да ће линија Мостар Београд направити огроман успех.

Председник Вучић је изјавио да ће у духу партнерских односа наставити да развија сарадњу од посебног значаја и за Београд и Мостар, БиХ и Србију.

Подсетио је да многе ствари, као и ова авио линија, почињу од малих ствари, као што је Ер Србија пре 10 година почела обичном најавом, на коју су, како је додао, многи гледали без наклоности, говорећи да тиме само укидамо ЈАТ, а да данас та иста Ер Србија има циљ да у 2024. години превезе пет милиона путника и да само у Београд дође 10 милиона.

У прошлој години Ер Србија је превезла 4,2 милиона путника, подсетио је председник Вучић на међународном аеродрому Мостар где је одржао конференцију за новинаре заједно са председавајућом Савета министара БиХ Бојаном Кришто.

"Кренуло је много другачије, са минималним очекивањима, или никаквим", рекао је Вучић и захвалио партнерима што су имали довољно визије и што су знали шта та авио линија значи за Мостар, цео Херцеговачко-неретвански кантон, БиХ као и Београд и читаву Србију.

"Унапред могу да вам кажем да сам сигуран да ће ова линија да направи огроман успех, хвала на ангажману, хвала на томе што сте имали визију, што сте довољно мудрост имали да знате колико то значи за Мостар, за БиХ, за Београд и за Србију", рекао је председник Вучић. 

Председник Вучић је позвао све грађане Србије да авионом посете породицу и фамилију у источној Херцеговини, у Требињу, Невесињу, општини Берковић, али и БиХ, да упознају долину Неретве, Јабланицу, Чапљину, Љубушки, Коњиц, Посушје, све горе до Ливна и Дувна-Томислав Града.

"У сваком случају верујем да је то изузетна прилика, не само за туризам, већ и за много више посла које ћемо да направимо. Поносан сам на чињеницу да смо овај договор направили пре неколико месеци и да смо договори, рокове поштовали", рекао је председник Вучић.

Домаћинима је захвалио на изузетном гостопримству, посебно Драгану Човићу.

Хвала на свему, хвала на гостопримству, хвала на томе што се овде осећамо као код своје куће, као што и теби Бојана и свим другим нашим гостима желимо да се кад год дођете у Београд, Нови Сад, било који други град у Србији, осећате као код своје куће", рекао је председник Вучић и нагласио да верује и да ће и лично са породицом користити ову линију.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк