Саопштења

Мировић : Пајтић и ДС подмукло против интереса Србије

Изјава Игора Мировића, потпредседника Српске напредне странке поводом Декларације о заштити уставних и законских права Аутономне Покрајине Војводине

Српска напредна странка најоштрије осуђује намеру Владе Војводине и председника Бојана Пајтића да Скупштини Војводине предложе Декларацију о заштити уставних и законских права Војводине.

Влада Војводине и Бојан Пајтић изабрали су најгори тренутак и најсрамнији датум за предлог неистинитог и подмуклог политичког памфлета који има за циљ да у тешким тренуцима по Републику Србију, чије државно руководство улаже огромне напоре на очувању државног јединства, као много пута до сада, угрози интересе Републике Србије и борбу за фотеље и функције представи као борбу за Војводину.

Влада Војводине и Бојан Пајтић пажљиво су бирали тренутак за подношење Декларације и изабрали дан у којем држава мора дефинисати своју стратегију око Косова и Метохије, са додатно узнемирујућом симболиком око датума одржавања седнице Скупштине, на којој приватни власници Војводине желе да се о њој расправља – 10.април, дан настанка једне од најмонструознијих фашистичких творевина током Другог светског рата.

Српска напредна странка указује да текст Декларације обилује произвољним квалификацијама и заменама теза о наводној угрожености Војводине и представља покушај Владе Војводине и Бојана Пајтића, да тринаестогодишњу владавину препуну неуспеха и злоупотреба представе у новом светлу, избегавајући у потпуности политичку и сваку другу одговорност за стање у којем је данас Војводина.

Српска напредна странка позива све политичке странке и грађане Војводине, да снажно, политичким средствима одговоре на текст Декларације и укажу на потребу очувања државног јединства, Устава и закона у нашој земљи.

Српска напредна странка ће учинити све што је у њеној моћи да приватно власништво над Војводином у којем учествује Демократска странка, Влада Војводине и Бојан Пајтић, вољом грађана постане део политичке историје.

 

    Информативна служба

  Српске напредне странке