Милош Вучевић

Милош Вучевић

Милош Вучевић

 

Рођен је 1974. године у Новом Саду. Основну школу „Васа Стајић” похађао је у Новом Саду, а потом је завршио гимназију „Јан Колар” у Бачком Петровцу и дипломирао на Правном факултету у Новом Саду 1999. године, са просечном оценом 8,84. По завршетку факултета, одлази на служење војног рока у Врање, а потом у Гњилане.

Адвокатуром се бави од 1999. године у породичној адвокатској канцеларији. Председник је Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад. За председникa Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду изабран је на изборима унутар странке на локалном нивоу одржаним 2011. године и 2017. године.

За градоначелника Града Новог Сада изабран је у септембру 2012. године, након чега престаје да се бави адвокатским послом. Био је члан Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) од 2015. до 2016. године.

Након локалних избора 2016. године, у другом узастопном мандату је изабран за градоначелника Новог Сада, а 2020. године трећи пут је изабран за градоначелника, што се догодило први пут у историји града. Потпредседник Српске напредне странке постаје 2021. године.

Дана 27. маја 2023. године изабран је за председника Српске напредне странке.

Добитник је више признања, међу којима и повеље почасног сенатора Сената привреде Србије 2014. године. Исте године добија и награду „Капетан Миша Анастасијевић”, која му је уручена као лидеру градске управе, за промоцију европских вредности живота у Новом Саду. Две године касније, 2016. године, те вредности су потврђене и проглашењем Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021.

Добитник је признања „Бела голубица” у оквиру програма „Тесла Глобал форума”. Носилац је Ордена Светог владике Максима Епархије сремске, као и грамате признања и захвалности Епархије бачке за изузетан допринос у развоју духовног и црквеног живота, а у 2022. години добио је највеће признање Српске православне цркве - Орден Светог Саве другог степена.

Поред правних наука, историја и географија су његове омиљене друштвене области.

Страствени је љубитељ фудбала и спорта. Слободне тренутке највише воли да проводи у природи, у риболову.

Говори енглески језик. Ожењен је Мајом, отац Михаила и Данила.

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић има свој званичан Твитер налог @milos_vucevic, YouTube налог, као и званичну ФејсбукИнстаграм страницу преко којих објављује своје активности на дневном нивоу.