Вести

Александар Вучић: Телеком остаје у рукама Србије

Tелеком Србиjа остаjе у рукама Републике, одлука Владе била jе jедногласна, као и Kомисиjе за приватизациjу Tелекома, нисмо добили задовољаваjућу цену и сада нам предстоjи да реорганизуjемо ту компаниjу како би могла да побеђуjе на тржишту, изjавио jе данас премиjер Aлекснадра Вучић. 
 
Oн jе на конференциjи за новинаре обjаснио да то значи увођење професионалног менаџментна, вероватно по угледу на оно сто jе урађено у Железари, али jе и напоменуо новинарима да га не држе за реч, jер jе све време размишљао о привцатизациjи, па, како jе рекао, о овоj опциjи ниjе довољно размислио. 
 
Вучић jе рекао да се нада да ће за четири године Tелеком повећати своjе перформансе, те да ће цена реално бити већа него што jе сада понуђена. 
 
A о понуђеноj цени рекао jе да jе нешто нижа од оне коjу смо очекивали, али и да jе Влада донела одговорну и озбиљну одлуку, имаjући у виду интересе грађана. 
 
Наjозбиљниjа понуда дошла jе од америчког инвестиционог фонда, рекао jе Вучић, наводећи да због уговора не може да изнесе више детаља, али да на ту понуду ниjе било других приомедби осим висине цене. 
 
Вучић jе рекао да нису хтели да се коцкаjу, иако jе цена била близу одговараjуће. 
 
Премиjер jе додао и да се размишља о продаjи мањинског пакета акциjа, али ни о томе ниjе могао да изнесе детаље.