Вести

Вучић: Најважније да сачувамо стабилност Србије

РАШКА - Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да ће Србија увек разговарати са представницима РС и нагласио да је најважније да се сачува стабилност наше земље.

У изјави новинарима у месту Драганић код Рашке, премијер је истакао да је нормално да Србија разговара са предстаницима РС, али и изразио жаљење што су они већ рекли шта мисле.

"У сваком случају за нас је важно да ми сачувамо своју стабилност, да људи у Србији имају мир и то је оно што је, чини ми се, најбитније", навео је.

Раније јутрос Вучић је рекао да је могуће да најављени састанак са представницима РС и не буде одржан, јер су они већ саопштили своје одлуке, иако је, како је приметио, договорено да у јавности не излазе са својим ставовима пре састанка.

Веће плате и пензије за два месеца

Повећаћемо плате у јавном сектору и пензионери ће имати веће пензије и то већ за два месеца, поручио је данас премијер Александар Вучић након полагању камена темељца за фабрику у месту Драганић, у општини Рашка.

"Следе нам веће плате у јавном сектору и веће пензије, јер о томе сада можемо да говоримо кад су јавне финансије у реду", рекао је Вучић и додао: "Не подносим лака решења, да сте бирали људе који су за лака решења, пропали бисмо начисто и банкротирали, али ја знам да народ разуме да смо морали да предузмемо тешке мере".

Да нисмо то учинили, додао је, да нису јавне финансије овакве какве су данас, не бисмо ни размишљали колико ћемо да повећавамо плате у јавном сектору и примања пензионера.

"И то не у некој будућност или не знам када, већ за два месеца", закључио је премијер.



Хвала пријатељу Бин Заједу на инвестицији од 9 милиона евра!

У месту Драганићи у општини Рашка данас је положен камен темељац за текстилну фабрику, а свечаној церемонији присуствовао је премијер Александар Вучић

Објекат који би требало да буде површине 11.500 квадратних метара, а вредан девет милиона евра, поклон је фондације шеика Калифе бин Заједа ал Нахјана.

Како је планирано, сам производни погон заузимаће 6. 200 квадрата и пројектован је за око 400 радника.

Имаће складишни простор, административни и технички блок, и пројективање по највишим европским сатндардима, уз поштовање принципа енергетске ефикасности и коришћење обновљивих извора енергије.

Рашка је некада била центар текстилне индустрије али је, као и већина објеката у Србији, 90-тих година, пропала.

Највећа текстилна фабрика била је „Пролетер", која је запошљавала 1.000 људи, а данас у тој фабрици ради око 80 радника.

У Рашкој последњих 30 - 40 година није било већих инвестиција, осим малих погона.

На церемонију премијер, којег је дочекао велики број грађана уз српски обичај, је дошао у пратњи амбсадора Уједињених арапских Емирата Карим Џума Рашид.


Премијер Србије Александар Вучић је истакао да грађани Србије без обзира на то што примају минималац, а доста раде, умеју да препознају политичаре који се боре за боље сутра.

- Ја знам колико наш народ тешко живи, али без обзира на све они ме разумеју. Добро је док има некога ко се бави тешким проблемима и ради - изјавио је Вучић.

Он је додао да је изузетно поносан на однос са шеиком бин Заједом.

- Поносан сам на пријатељство са шеиком. Он нам је донео 9 милиона евра! То су огромне паре, то је велика инвестиција - закључио је премијер.