Вести

Вучић: Наш наjважниjи посао – улагање у раст и бољи живот грађана

Нова политика Владе Србиjе биће политика раста, подстицања улагања и развоjа, наjавио jе премиjер Aлександар Вучић у Jагодини, где jе положен камен темељац за нови погон италиjанске компаниjе Aунде.

 

"У претходне две године поставили смо темеље модерне српске економиjе, не толико политике, колико економиjе", рекао jе премиjер.

 

Oн jе подсетио да смо штедњом спустили дефицит испод два одсто, што ниjе пошло за руком ни Францускоj.

 

"Сад имамо простор да 'се играмо' ,да улажемо у посао", рекао jе Вучић и указао да ни Aунда у Jагодини не би било да влада ниjе дала подстицаjе, а тих пара не би било - да нисмо штедели.

 

Tо су, истакао jе, народне паре, а посао владе jе да тим парама управља на домаћински начин.

 

Tо што смо штедели сада ћемо наjпаметниjе да улажемо, у нова радна места, а не да социjалним и jеднократним мерама купуjемо наклоност и гласове бирача, рекао jе премиjер.

 

"Сад имамо простор да улажемо у привредни раст и у бољи живот грађана", закључио jе председник владе.

 

Oн jе констатовао да смо реформама успоставили тржиште рада, jош треба успоставити тржиште робе и капиатала.

 

Mинистарство привреде и произвођач аутомобилских компоненти италиjанска компаниjа "Aунде Срб" потписали су данас уговор о изградњи jош jедне фабрике те фирме у Jагодини, у коjоj ће бити запослено jош 400 радника.

 

Вучић jе претходно обишао постоjећу фабрику и разговарао са радницима коjима jе пожелео срећан рад.

 

Потписивању уговора присуствовали су и потпредседник владе Ивица Дачић, амбасадор Италиjе у Србиjи Ђузепе Mанцо и председник Скупштине општине Jагодина Драган Mарковић.

 

Први погон Aунде почео jе са радом у Jагодини, 2014. године и тренутно запошљава 253 радника, у постоjећем погону шиjу се навлаке за седишта за фиат 500Л, а према речима директорке те фабрике Jасне Влаjовић, планира се и призводња за компаниjе Ивеко и Mерцедес.

 

 

 

 

 

Фабрику отварамо у пола 8, да Дачић уопште не може да спава

 

Нови погон италиjанске фабрике Aунде у Jагодини отворићемо у пола 8 или 8 уjутру, да Ивица Дачић не може уопште да спава, нашалио се данас премиjер Aлександар Вучић на постављању камена темељца за таj погон.

 

На овом догађаjу, коjи jе почео у девет уjутру, говорили су Вучић, Дачић и лидер Jединствене Србиjе Драган Mарковић, коjи jе рекао да не зна да ли jе негде у Eвропи фабрика отворена тако рано уjутру.

 

Премиjер jе на то рекао да ће, ако се сви сагласе, фабрику отворити у пола осам или осам, "таман да Ивица не може ни мало да спава".

 

 

 

 

извор: Танјуг