Вести

Kнежевић: Продубљуjемо економске односе Србиjе и Mађарске

Србиjа и Mађарска имаjу изузетну политичку сарадњу, а две владе раде на успостављању jош бољих економских односа, изjавио jе данас министар привреде Горан Kнежевић, коjи очекуjе учешће мађарских фирми у приватизациjи српских предузећа.

"Не памтим да смо у ближоj прошлости имали тако добре односе", рекао jе Kнежевић Танјугу у Нишу, где ће сутра владе две земље имати заjедничку седницу, а биће и одржан бизнис форум Србиjа-Mађарска.

Састанцима заjедничких мешовитих комитета и седницама две владе управо продубљуjемо економске односе и покушавамо да направимо бољитак и за jедну и за другу економиjу, подвукао jе Kнежевић.

Oн jе истакао да две владе раде на остварењу неколико великих проjеката, пре свега на изградњи инфраструктурних обjеката, а то су гранични прелази, наставак изградње пруге Београд-Будимпешта и изградња неколико путева, где се очекуjе помоћ Eвропских фондова.

Mинистар Kнежевић jе рекао да jе jако важан и директан однос привредника две земље и да очекуjе учешће мађарских фирми у приватизациjи више од 170 српских фирми у портфељу минстарства привреде, али да се и наше фирме заинтересуjу за инвестирање у Mађарску.

Kнежевић jе истакао да jе важна и мађарска помоћ кад jе реч о малим и средњим предузећима, те да ће о томе у Нишу разговарати са мађарским колегом.

"Oни ту имаjу изузетно искуство, развили су таj сектор у последњих десетак година до одличних висина и ту очекуjемо помоћ да покушамо наша мала и средња предузећа да структуирамо тако да буду квалитетни учесници на тржишту", казао jе Kнежевић.