Вести

Јоксимовић и Бекман: Успешно партнерство СНС и КАС

Интернационални секретар Српске напредне странке и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са директором Фондације Конрад Аденауер у Србији (КАС), Норбертом Бекманом, са којим је разговарала о успешној вишегодишњој сарадњи између СНС-а и КАС-а, као и о наставку процеса европских интеграција Србије.

Бекман је пренео честитке поводом оствареног резултата и победи председника Српске напредне странке Александра Вучића на председничким изборима. Он је похвалио реформски процес и истакао да је Србија на добром путу европских интеграција.

Јоксимовић се захвалила на честиткама и констатовала да је Влада Александра Вучића кроз процес реформског континуитета остварила добре и стабилне резултате, што су грађани препознали и подржали на изборима. Такође, она је подвукла да ће Влада Србије наставити са реализацијом стратешког интереса државе – чланства у ЕУ, као и да су преговори са ЕУ део свеукупне развојне политике Србије.

Саговорници су се сложили да је за успешну и озбиљну државу потребна стабилност, мир, напредак, континуитет, рад и економски развој.

Јоксимовић је истакла важност јачања образовног капацитета и вештина кроз програме и тренинге политичке едукације коју пружа КАС омладини СНС, уз наставак даље сарадње.

Саговорници су се сагласили да је важно да млади, политички активни људи, имају прилику да кроз овакве програме уче и настављају своје усавршавање, која ће им користити у њиховом даљем раду.