Вести

Михајловић: Опозиција без идеје за Косово, важнији им поени

Потпредседница Владе Зорана Михајловић оценила је да је предлог председника Србије Александра Вучића о покретању дијалога о Косову показао да опозиција нема баш никакав предлог за решење тог питања.

"То не види само Србија, већ и Европа и свет. Сада покушавају безидејност да прикрију причом како са Вучићем нема дијалога. Како разговарати с неким ко нема шта да каже? Њима је важније да нападом на Вучића пробају да добију још неки поен, него да дају предлог решења проблема битних за земљу", рекла је Михајловић.

Она је истакла да је дијалог о Косову значајан не само да би се кренуло у решавање овог проблема, већ и да ли је ова генерација политичара способна за то.

"Или ћемо кренути у решавање Косова, или ћемо, као и они пре нас, овај проблем као камен око врата оставити нашој деци", рекла је Михајловић.

Коментаришући несугласице између лидера опозиције, Михајловић каже да "личе на турбо-фолк певачице које се по цео дан сликају за друштвене мреже, саме себи говоре како су најбоље на свету, а онда певају пред пар стотина људи".

''Ти људи су сами себи довољни и не бих да им сметам", додала је она.

На питање да ли може Вучић да буде срушен на изборима у Београду, Михајловић одговара - "Може, али у вицевима".

"Сећате ли се прича из председничких избора како Вучић не да неће да победи, него ни у други круг неће да прође. Поново од истих људи слушамо исте приче и поново ће опозиција да изгуби. Од тих вицева важније је да грађани чују шта то нуде као предлог за бољи живот у Београду. Немушта саопштења и изјаве у којима је више мржње него предлога, нису оно за шта би неко гласао", каже Михајловић.

Упитана кога види као Вучићевог наследника у странци, Михајловић каже да СНС после Вучића сигурно неће имати "новог Вучића", "јер другог политичара таквог калибра једноставно немамо".

''Не знам кога ће изабрати, али знам како треба да изгледа наследник: политичар или политичарка са западним, европским идејама, неко ко разуме Србију и зна њено место у Европи и свету, неко ко зна да се у политици ништа не добија на поклон, већ све мора дебело да се заслужи", објашњава Михајловић.

На питање у каквим је односима са премијерком Аном Брнабић после несугласица око "транскрипата", Михајловић каже да први пут чује да постоје несугласице између њих.

"Ана и ја имамо однос премијерке и потпредседнице Владе, знамо се дуго и то је однос двоје професионалаца", каже Михајловић.

 

 

 

 

извор: Танјуг