Саопштења

Ђурић: Јеремић и Тадић жртвовали КиМ зарад сопствених фотеља

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 02.02.2018.

 

Марко Ђурић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

Вук Јеремић и његов некадашњи шеф и ментор Борис Тадић жртвовали су суверенитет и територијални интегритет Србије на Косову и Метохији због сопствених фотеља и данас немају никакво морално право да куде оне који свим снагама покушавају да ублаже последице њихових пораза. 

Јеремић је заслужио место у историји као архитекта највећег пораза српске дипломатије икада, када је подршка Генералне скупштине УН око тога да се преговори о КиМ воде тамо, жртвована због његове фотеље у УН и подршке Тадићу на изборима, након којих је земља још више задужена, распродата и разорена.

Да је део свог нагло пробуђеног патриотизма Јеремић својевремено, лобирајући о државном трошку по белом свету за своју каријеру у међународној дипломатији, ставио у службу српских државних и националних интереса, данас би можда било лакше те интересе бранити и одбранити на Косову и Метохији. 

Он, међутим, не само да није марио за државне интересе, већ је радио директно против њих. Нашој држави је, усред борбе, везао руке саветодавним мишљењем Међународног суда правде о легалности једнострано прог
лашене независности наше јужне покрајине, као последица његовог лаички постављеног питања.

Јеремић је за албанске сецесионисте на Косову и Метохији тиме урадио више него терористичка ОВК и НАТО заједно, и не треба да се нада да ће му грађани Србије то икада заборавити и опростити. 

Јеремић нову политичку каријеру може евентуално да започне само у Приштини, где су му захвални више него здруженој команди НАТО.

 

Служба за информисање

Српска напредна странка