Вести

Весић: Вучићу више стало до учесника протеста него Ђиласу

Председнику Србије Александру Вучићу је више стало до људи који су протестовали против њега него Драгану Ђиласу, изјавио је члан Председништва СНС Горан Весић, наводећи да је то Вучић показао тиме што је затражио да се аболирају и ослободе сви прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва Србије.

“Драган Ђилас је јуче затражио од председника Вучића да аболира све ухапшене и то показује две ствари. Прво, да он заиста не познаје ни право ни како функционише држава, што ме не чуди од њега с обзиром да се углавном на власти бавио тиме како да се обогати јер да познаје права знао би да се прекршајно осуђени не могу аболирати, да то није по закону, већ само они који се кривично гоне”, рекао је Весић.

Како је додао, Ђилас је тиме показао и да му апсолутно није стало до тих људи, јер је тиме признао да су ти људи починили кривична дела.

“Он који их је хушкао, заједно с фашистом Бошком Обрадовићем, да упадну у телевизију и почине прекршајна и кривична дела, каже да су криви, па моли председника Србије да их аболира, истог оног председника Србије за кога је, испред Председништва, тврдио да нема никакав легитимитет и да треба да поднесе оставку", рекао је Весић.

Вучићу је више стало до људи који су протестовали протв њега него Драгану Ђиласу, истакао је Весић и додао да су и средњошколци који су јуче протестовали у знак подршке свом другу Павлу Цвејићу, који је један од ухапшених, рекли да опозиција на њима скупља политичке поене.

“Њему ти људи требају за скупљање политичких поена, ниједног часа није покушао да уради нешто за њих”, нагласио је Весић.

Подсетио је да ће Град Београд поднети тужбу против организатора протеста и тражити да плате сву штету која је настала на јавној инфраструктури града током протеста.

Вучић је јуче затражио од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва Србије.

Председник је, међутим, рекао да никад неће аболирати одговорности оне који су на протесту носили моторну тестеру и нападали полицајце.

 

Србија је стабилна земља у коју је сигурно инвестирати

Ако “Фолксваген” донесе одлуку да инвестира у Србију, то ће бити још једна потврда да Србија економски напредује, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Од када је лидер СНС-а Александар Вучић постао прво премијер, а потом и председник у Србији, отворено је више од 185 фабрика, од чега је он лично отворио око 100, рекао је Весић и истакао да у тим фабрикама ради око 40.000 људи.

"Ми смо земља која је у прошлој години привукла више страних инвестиција од свих земаља бивше Југославије заједно”, рекао је Весић и нагласио да је Србија земља која економски напредује.

Како је рекао, Србија је показала да је стабилна земља у коју је сигурно инвестирати новац.

Весић је напоменуо да насиље плаши инвеститоре и навео да бивши градоначелник Београда Драган Ђилас пише страним инвеститорима и прети им да ће да их отера из Србије.

“Ми смо као земља зависни директно од инвестиција. Морамо да се развијамо и отварамо радна места. Ми смо незапосленост преполовили у односу на 2013. годину, али она треба да буде још нижа, а то не може, ако не отварамо нова радна места”, закључио је Весић.

 

Тужбе за накнаду штете против организатора протеста

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић изјавио је да ће бити поднете тужбе за накнаду штете против организатора протеста, наводећи да је потпуно легитимно бити против власти, али не и да се врши насиље.

"Сигурно да постоје људи који су незадовољни, треба разговарати са њима. Али они се повлаче због опозиције која стаје на чело протеста", рекао је Весић.

Навео је да опозицији смета напредак и истакао да је, од када је Александар Вучић председник, отворено 180 фабрика у којима ради око 40.000 људи.

Весић је истакао да сви у СНС желе изборе, а да опозиција бежи од избора и да их се плаши.

"Надам се да ће бити расписани избори. Ми сви у СНС-у желимо изборе. Наравно, одлуку доноси председник заједно са премијерком, он има у виду и неке друге разлоге и на то не можемо да утичемо. Ако нас питате као странку, ми смо за изборе зато што на тим изборима они не би постојали и да би ми поново добили већину. Али кажем, одлуку о томе доноси председник и он води рачуна о томе и неким другим околностима", рекао је Весић.

Додао је да је уверен да ће председник донети одлуку која је у интересу Србије, а не у интересу СНС.

Београд је након протеста остао излепљен паролама и у нереду што је у обавези да чисти Град, рекао је Весић и напоменуо да ће се сада надоканада за све то наплаћивати од организатора протеста.

"Ми то чистимо и то кошта и то плаћају сви грађани из буџета. Зато смо јуче најавили да ћемо поднети тужбе за накнаду штете. Онај ко је формални организатор, ко је отишао у полицију и пријавио се као организатор по закону је обавезан да накнади штету која је направљена у протесту", рекао је Весић.

Додао је да је било тренутака када су и владајућа странка и председник били незадовољни третманом медија, али нису упадали у зграду и вршили насиље.

"Да ли се сећате емисије у којој су мени смањили тон на РТС-у? Шта је требало, да ми дођемо и да претимо новинарима. Не, ми смо рекли да смо против тога. Нисмо ни једног часа претили људима, то није нормално", рекао је Весић.

Грађанима је поручио да не наседају на провокације, наводећи да већина грађана није ни наседала на то и да ће полиција, као и до сада, бити одмерена.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк