Вести

Стефановић: Нема аболиције за нападе на полицију, ношење тестере

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да свако ко је починио кривично дело треба да одговара за свој поступак, али да разуме и председника Србије који разматра могућност да аболира оне који нису починили тежа дела.

Стефановић је рекао да председник на тај начин показује да постоје људи који су другачији од лидера опозиције, да разуме да су ти људи изманипулисани и гурнути у нешто што нису очекивали.

"Председник може да изведе аболицију и да покаже да је бољи човек од ових који су ту децу гурали да чине та дела. Оно што не смемо да дозволимо јесте да они који су нападали полицајце, претили новинарима, носили моторну тестеру - такви људи не смеју да буду аболирани", рекао је Стефановић.

Додао је да Србија мора да покаже да је као држава спремна да таква дела санкционише и да мора бити чврста у томе, јер се тиме штити сваки човек у земљи, с обзиром да су присталице опозиције "данас упале у РТС, сутра ће у приватну кућу".

Кључни разлог за дешавања протеклог викенда у Београду, упад у РТС и блокаду Председништва Србије, Стефановић види у нервози опозиционог Савеза за Србију због смањења броја људи на протестима.

"Људи из СзС су прижељкивали неку врсту сукоба са полицијом јер ће то омасовити протесте", рекао је министар и додао да су лидери опозиције позивали грађане да уместо њих буду прекршиоци закона, да би они били у фотељама.

Стефановић је оценио да је приликом упада у јавни сервис дошло до ужасне злоупотребе деце.

"Сви су они пунолетни, наравно, али те младе људе неко хушка и гура их да упадну у телевизију и кажу им да је нормално да се појави неко у згради телевизије с моторном тестером", закључио је Стефановић.

 

Организатори протеста напали председника Житорађа

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да су председника општине Житорађа Ивана Станојевића напала тројица организатора протеста "1 од 5 милиона".

Стефановић је рекао да се председник налазио у својој канцеларији, на свом радном месту, када су дошла тројица организатора "политичког протеста" опозиционог Савеза за Србију (СзС).

"Тројица су напала њега самог. Возача су напали који је ушао да помогне председнику. Није он дошао у њихову кућу или канцеларију. Тај човек је крив што се бранио, ваљда је требало да легне", закључио је Стефановић.

 

Орић Србију може да види само на сликама

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да ратни командант Армије БиХ у Сребреници Насер Орић Србију може да види само на сликама и да "посети неки од њених затвора".

Стефановић је демантовао да је Орић ушао у Србију, јер ресторан на слици објављеној на друштвеним мрежама не постоји у Србији.

"Ни он и ни било ко кога Србија потражује за ратне злочине никада неће моћи да кроче у Србију и да се шетка слободно. Ми смо детаљно показали да такав ресторан не постоји на територији наше земље. У ресторану се служи вода која се служи у Сарајеву, али се не служи у Србији", рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да Орић објавом на друштвеној мрежи Фејсбук да је био у Србији жели да покаже неку врсту лажне храбрости.

"Од тога нема ништа. Можемо да му обезбедимо обилазак затвора од Ниша до Сремске Митровице и да му суд одреди један где ћемо да га сместимо. Што се тиче остатка Србије, то може да види само на слици. Ова је лепа земља отворена за људе који нису кољачи, убице, ратни злочинци", закључио је министар.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк