Вести

Стевановић: Икарбус ће бити понос Србије

Стекли су се услови да кинеска компанија Ли Јонг постане већински власник Икарбуса, изјавио је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и навео да је кинески партнер пре два дана измирио све своје обавезе према банци и откупио потраживања.

Стевановић је рекао да се кинеска компанија, која је једна од најпознатијих светских компанија у производњи аутобуса, квалификовала и испунила услове да постане већински власник Икарбуса, што је гаранција да ће Икарбус бити понос Србије.

"Када се административно све заврши кинеска компанија може да почне да спроводи своје пословне планове и програме", рекао је Стевановић.

 

Сутра ће се коначно знати да ли ће Лука НС добити власника

Државни секретар у Министарству привреде каже да ће се сутра знати да ли ће коначно Лука Нови Сад добити свог власника.

Стевановић је рекао да се на позив за продају Луке Нови Сад инвеститор из Уједињених Арапаских Емирата једини јавио на позив за приватизацију, те да ће сутра бити отворена финансијска понуда.

Прецизирао је да је стигла додатна документација коју је Министарство тражило од инвеститора из УАЕ.

"Та документација је стигла. Сутра ћемо отворити финансијску понуду и видети да ли можемо да констатујемо да ли коначно имамо власника Луке Нови Сад или не", каже Стевановић.

Подсетио је да је позив за приватизацију објављен у децембру прошле године, те да је потом продужен на захтев потенцијалних инвеститора.

Једина компанија која се јавила на позив за приватизацију Луке Нови Сад је "П енд О порт" из Дубаија.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва