Вести

Мартиновић: СНС не пристаје на делегације

Посланици Српске напредне странке и председница парламента Маја Гојковић апсолутно су спремни да разговарају о изменама Пословника о раду Скупштине и свим другим темама које су важне за грађане Србије, изјавио је данас шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић.

Мартиновић је, међутим, приметио да је за дијалог потребна и друга страна.

Након консултација шефова посланичких група са председницом Скупштине, Мартиновић је новинаримa у парламенту казао да посланици СНС сматрају да је једино место за дијалог о политичким и друштвеним темама парламент и да треба да се разговара о темама које су у оквиру законских оквира.

“Не можемо да разговaрамо о нечему што није у законским нормама и постојећег правног поретка”, истакао је Мартиновић и позвао оне који захтевају разговор да дођу у парламент, да би без тензија, емоције, мржње и личних анимозитета, разговарали о свим темама у интересу државе и грађана.

Према његовим речима, више представника посланичких група данас је изнело став да је потребно кориговати постојећи Пословник, који је донела, каже, Демократска странка.

“Када су га донели одговарао им је, а сада им више не одговара и они су у својим очима постали жртве и мученици Пословника. Ми смо спремни да разговарамо о изменама Пословника и ономе што не ваља, али потребно је разговарати о томе и не би било добро да се Пословник донесе снагом већине, потребан је шири концезус и власти и опозиције како нико касније не би могао да каже да му Пословник угрожава права”, рекао је Мартиновић.

Поновио је да је једино место на којем може да се о томе разговара парламент и поручио да СНС не пристаје на делегације.

“То је прошло комунистичко време, онај ко хоће да разговара добродошао је, а ко неће - то је његов политички избор”, рекао је Мартиновић и додао да не постоје рокови за разговор, као и да би било неозбиљно говорити о роковима када поједини који кажу да хоће дијалог не дођу на консултације.

Упитан о чему ће се говорити на Главном одбору СНС-а који ће се одржати данас у поподневним часовима, Мартиновић је казао да ће једна од тема свакако бити и евентуално расписивање ванредних парламентарних избора.

Шеф посланичке групе СНС-а навео је и да је пред посланицима Народне скупштине велики посао, односно доношење важних закона за грађане Србије, међу којима су и закон којим се решава проблем задужених швајцарским францима, неколико споразума и закона који ће да омогуће скок Србије на Дуинг бизнис листи, као и изменама и допунама кривичног закона којим ће се увести казна доживотног затвора за силоватеље деце.

 

 

Извор: Танјуг