Вести

Весић: Углед Србије све бољи захваљујући Вучићу

Србија данас има веома добре међународне односе са скоро свим водећим земљама света што значајно утиче на повећање њеног угледа па самим тим и на њену међународну позицију, изјавио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

Весић је рекао да то показују и многобројни састанци председника Србије са светским лидерима и високим званичницима.

"О значајно бољем међународном положају који данас има Србија показују и многобројни састанци председника Вучића са председником и премијером Kине као и Русије. Све су бољи и односи са САД и ЕУ", рекао је Весић.

Додао је да је углед наше земље у међународној заједници значајнији с обзиром на то да је економски јача. Истиче да је сада међународној заједници теже да се бори са оваквом Србијом, јер су научили да се боре с Србијом која се повлачи, која је економски слаба и није у стању да заштити интересе својих сународника.

Весић, који је и заменик градоначелника Београда, навео је да без активног учешћа САД нема трајног договора на Kосову и Метохији јер, како је рекао, Албанци слушају само САД.

"Албанце не интересује Европска унија, нити било ко осим САД. Зато је важно да се САД активно укључе у решавање тог питања, јер без њих нема трајног договора", навео је Весић.

Додаје да се фрустрације Хрватске према Србији увек покажу у предизборној кампањи и да се то поново могло видети у порукама њихових председничких кандидата упућене грађанима.

"Највећу цену те исфрустрираности плаћају Срби који живе у Хрватској. Због њих морамо још више да указујемо на њихова угрожена права и континуирану политику протеривања Срба са тог простора у последњи 20, 30 година, као што се то деценијама радило на Kосову и Метохији", подсетио је Весић.

Весић је нагласио да Србија, ипак мора да има добре односе са Хрватском, без обзира којој је председник.

"Морамо да имамо добре односе са свим нашим суседима, али на равноправним основама. Председник Вучић управо својим потезима води рачуна да додатно не отежа односе са суседним народима, јер морамо да живимо једни поред  других", рекао је Весић.

Весић је посебно истакао да албанска страна на Kосову и Метохији има проблем са председником државе Александром Вучићем јер данашња Србија није она на какву су навикли до 2012. године.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк