Вести

Kубуровић: Политички организован напад да се ослаби Србија

Чланица Председништва Српске напредне странке и министарка правде, Нела Kубуровић, оценила је данас да немире у Београду и другим градовима не изазивају грађани и да они немају везе са мерама за сузбијање корона вируса, већ да је то чисто политички организован напад на државу, институције и грађане, како би се ослабила слика Србије пред међународном заједницом, а у народу изазвали страх и паника.

"Сцене безочног насиља друго вече за редом у главном граду Србије поново су шокирале нормалну и пристојну Србију и показале сву безочност оних који осим политике насиља немају ниједну другу политику", оценила је Kубуровић.

Кубуровић наводи да су насиље и хулиганство таквих размера потпуно неприхватљиви у тренутку када се Србија суочава са тешким проблемима, пре свега са епидемијом болести Kовид-19.

"Овакве немире не изазивају грађани и они немају никакве везе са негодовањем против најављених мера за сузбијање вируса. Ово је чисто политички организован напад на државу, њене институције и изнад свега њене грађане, са циљем да се ослаби слика Србије пред међународном заједницом, а у самом народу изазову страх и паника да ће немири донети још веће насиље, паљење њихове и државне својине", навела је Kубуровић.

Кубуровић наводи да то за циљ имају и политички неистомишљеници који су увидели своју немоћ на изборима, али и страни фактори.

"Kоме смета економски јака и стабилна Србија? Онима који у таквој Србији не могу да се баве криминалом и буду тајкуни, онима који би нашу Србију цепали део по део и правили такозване независне државе и тако од Балкана направили још једну своју колонију. То се неће догодити", истиче Kубуровић.

Кубуровић је рекла да то Србија и српски народ неће дозволити те да је зато и председник Србије Александар Вучић данас на важном састанку са председником Француске Емануелом Макроном, како би "одбранио име и понос Србије".

Kубуровић је поздравила напоре полиције у успостављању реда и мира, наводећи да полиција часно ради свој посао и да је, ма колико се то некоме чини другачије, уз свој народ, залажући се за безбедност грађана и мир на улицама.

 

 

 

Извор: Танјуг