Саопштења

Весић: Вук Јеремић је много нанео зла Србији

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 03.02.2021.

 

Горан Весић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Не пада снег да покрије брег, већ да свака зверка покаже свој траг.

Овај човек, Вук Јеремић, толико је нанео зла Србији да је несхватљиво да има образа да било коме држи лекције.

За време мандата Вука Јеремића као министра спољних послова Србије, лажна држава Косово прогласила је назависност, а наша земља је трајно изгубила своје преоговарачке позиције за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије.

На иницијативу Вука Јеремића, Међународни суд правде у Хагу, за који се знало да не одлучује пристрасно, донео је мишљење којим је утврђено да једностраном сецесијом лажне државе Косово није прекршено међународно право. Вук Јеремић и суд у Хагу дали су легитимитет распарчавању територије Србије. Нико не може да ме убеди да Вук Јеремић већ тада, када је подносио ту сулуду иницијативу, није знао какву ће одлуку донети суд у Хагу, чија је једина агенда сатанизација Срба и Србије. Тог тренутка, Вук Јеремић је склопио пакт са терористима Тачијем и Харадинајем.

Исте године, 2010. године, овај човек је понизио Србију у Уједињеним нацијама, када је дозволио да преко ноћи буде прекројена, а сутрадан усвојена, резолуција којом су преговори о Косову из Уједињених нација, где смо имали принципијелну подршку Русије и Кине, пренешени у надлежност Брисела који се од почетка недвосмислено залаже за признање независности лажне државе Косово. Из Резолуције коју је предложио Београд, под "притиском" Брисела који је извршен на Јеремића, избачен је део текста о једностраној сецесији, а из преамбуле уклоњена Резолуција 1244 као камен међаш одбране територијалног интегритета и суверенитета Србије. Јеремић је поново био "кукавичје јаје" шиптарских терориста. Тадашњи председник Србије Борис Тадић, позвао је Јеремића да због овог чина велеиздаје поднесе оставку, али Јеремићу је очигледно била дража министарска фотеља од Косова и Србије. Шта рећи о човеку, којег се јавно одрекао чак и његов бивши разредни старешина.

Следећи чин издаје уследио је када је 2011. године, по сценарију Вука Јеремића и Хашима Тачија, успостављена фактичка граница између Србије и наше јужне покрајине на Јарињу и Брњаку. Тај споразум верификовао је Борко Стефановић по директном налогу Вука Јеремића.

С друге стране, Вуку Јеремићу, том људском камелеону, није сметало да 2016. хвали Вучића када му је била потребна његова подршка на изборима за генералног секретара Уједињених нација. Тада је Вучић био "најбољи", а онда, када Вучић, нормално, није подржао тог издајника, он је постао "најгори". Ова особина, да мењаш мишљење како ветар дува, одлика је најнижег соја људи, спремних на свакакве лажи и преваре, само да би остварили своје болесне амбиције.

Наравно, велеиздаја и продаја националних интереса, уносан је посао. Јеремић данас живи као један од најбогатијих људи у Београду. Његовој невладиној организацији ЦИРСД, претходних година, уплаћено је више од 7.5 милиона евра из иностранства. Највећи део тог новца, уплатио је његов партнер и финансијер Патрик Хо, који је, гле чуда, осуђен на три године затвора пред судом у Њујорку због давања мита државним функционерима. Закључите сами каква је веза између издаје Косова и милиона евра које је Вук Јеремић добио од осуђеног криминалца Патрика Хоа? И да ли стан на Врачару у којем живи Јеремић има везе са тим што је ударио печат на самопроглашену независност лажне државе Косово.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка