Вести

Брнабић: Вакцинисан милионити грађанин у Србији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је до јутрос вакцинисано више од милион грађана Србије, што је оценила као велики успех и додала да се Србија убрзано приближава броју од 1.600.000 укупних вакцинација.

Брнабић је истакла да је тиме испуњен циљ владе и да смо дошли до око 95 одсто вакцинисаних од укупно пријављених из приоритетних категорија.

"Ово је прави тренутак да као председница владе позовем све наше грађане свих старосних доби да се пријаве за вакцинацију путем портала електронске управе или путем кол центара, јер сада крећемо у вакцинацију и осталог становништва поред приоритетних категорија", рекла је Брнабић.

Брнабић је истовремено, позвала најстарије становништво, оне који се још увек нису пријавили за вакцинацију да се пријаве зато што је приоритет и даље вакцинација људи старијих од 70 година.

"Председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Србије наставиће да се боре за вакцине. Ми очекујемо сутра још 500.000 кинеских вакцина Синофарм, следећи понедељак очекујемо контингент Фајзерових вакцина и очекујемо да ускоро добијемо и руске вакцине, тако да ће вакцина бити довољно", рекла је Брнабић.

Брнабић је подсетила да ово није крај борбе против ковида-19, јер прва доза вакцина не значи потпуну заштиту.

"Имамо пораст оболелих након прве вакцине зато што се људи опусте, не носе маску, не поштују противепидемиолошке мере, тако да је важно да заиста људи задрже дисциплину и након прве вакцинације и да та дисциплина не попушта бар још 20-ак дана. То ће бити кључно у нашој борби јер је то једини начин да победимо вирус", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг