Вести

Лончар: Помажемо региону јер вирус не можемо сами победити

Министар здравља Златибор Лончар предао је после подне у Сарајеву контингент од 10.000 вакцина АстраЗенека поручивши да Србија жели да помогне земљама у окружењу јер не може сама да победи вирус.

"Свесни смо да не можемо да будемо задовољни ако бисмо вакцинисали или било шта урадили у оквиру једне границе, а да остану проблеми изван код наших комшија и код наших пријатеља", рекао је Лончар.

То је разлог што Србија жели да помогне свима, посебно људима који су јој у близини и пријатељима, рекао је Лончар.

"Вирус корона не познаје границе, желимо да помогнемо максимално свима и зато је одлука грађана Србије и председника Александра Вучића да део вакцина које имамо донирамо и грађанима Сарајева", додао је Лончар.

Лончар је изразио наду да ће се регион ујединити и да ће извући поуку из борбе са епидемијом.

Упитан о вакцинацији страних држављана у Србији, уз констатацију да је велики број грађана Босне и Херцеговине заинтересован да се вакцинише у нашој земљи, Лончар је рекао да ће Србија наставити да помаже свима када је реч о вакцинацији, али да је у овом тренутку велики број грађана Србије пријављен за имунизацију.

Лончар је изразио наду да ће Србија ускоро почети да производи вакцине против вируса корона и нагласио да ће се радити у три смене како би се произвела што већа количина цепива.

"Оно што будемо кренули да производимо биће довољно за тржиште Србије. Не желимо да нешто обећамо другим земљама, а да не можемо да испунимо", рекао је Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг