Вести

Лончар: Знамо какав су статус имали лекари у време Ђиласа

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је Странка слободе и правде у недостатку озбиљних, аргументованих и конкретних примедби на функционисање здравственог система, пуну пажњу усмерила на "неопходност поделе флајера" и "недостатак путоказа" у Клиничком центру Србије.

"Круцијалне примедбе", приметио је Лончар у писаној изјави.

"Можда би најбоље било да лекари, уместо да лече грађане, по КЦС-у деле флајере? Или да за те послове поделе флајера и израде билборда по кругу болнице, послове ПР-а и маркетинга КЦС ангажује неку од многобројних Ђиласових маркетиншких фирми, да им омогући лаку зараду, какву су правили кроз различите комбинације док су владали?", упитао је Лончар.

Министар је истакао да се нови КЦС гради убрзано, да су радови у пуном јеку, као и да ни једног тренутка током читавог периода изградње, пружање здравствених услуга пацијентима којима су неопходне није било заустављено или онемогућено.

"Да, поједине амбуланте су измештене, премештене на друге локације у кругу КЦС, али раде, свакога дана, свакога часа", навео је Лончар.

Како је рекао, Ђиласу и "његовим стручњацима за здравство" смета и то што су поједини лекари, после годину и више дана рада у црвеним зонама и условима ковид епидемије, пронашли пар дана да се одморе, да најзад буду неколико дана заједно са породицама, припремајући се за, по свему судећи, нову, јесењу борбу са корона вирусом.

"Знамо какав су статус имали лекари у време Ђиласа, када су клинички лекари у болницама имали плате колико данас имају медицинске сестре и техничари. На срећу грађана, време тајкуна у Србији је прошло. Србија се гради и развија, здравствени систем унапређујемо и развијамо свакога дана, а они којима то смета, могу да деле флајере, а не лекције грађанима Србије", додао је Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг