Вести

Вујовић: Значајна средства улажемо у пројекте заштите земљишта

Министарки заштите животне средине Ирени Вујовић уручено је jавно признање "Почасни грађанин Општине Пријепоље", за изузетан допринос заштити животне средине, развоју и афирмацији ове општине. Признање је уручено на свечаности поводом Дана општине, који се обележава у Пријепољу.

Вујовић је, захваливши на признању, рекла да са поносом може да се обележи овај дан, јер је заједничким радом санирана и рекултивисана депонија Стањевине, чиме је решен вишедеценијски проблем, који нико до сада није успео да реши.

"Можемо да будемо поносни што будућим генерацијама у наслеђе не остављамо сметлиште, већ ћемо им оставити зелену оазу, чистије и лепше Пријепоље. До краја године завршићемо трансфер станицу "Бањица", а затим следи изградња модерног регионалног центра за управљање отпадом по највишим стандардима, којим ће поред Пријепоља, бити покривене и суседне општине. Значајна средства у овом региону улажемо и у пројекте заштите и очувања земљишта као природног ресурса. Лим ћемо очистити од дивљих депонија, а постављањем плутајућих брана, за које смо већ доделили средства у три општине, заштитићемо реку од отпада који нажалост долази и из суседних држава. Показаћемо да смо одговорнији, марљивији и ефикаснији од других и да нам је приоритет очување животне средине и бољи квалитет живота грађана", поручила је Вујовић.

Вујовић је истакла да велика улагања у овај крај не би била могућа да на челу Србије није председник Александар Вучић.

"Вођен идејом модерне, јаке и успешне Србије, Вучић је спроводио тешке реформе, како би направио економски стабилну државу која крупним корацима иде напред. Створени су чврсти темељи за све што нас очекује у наредном периоду. Поред нових фабрика и радних места, нових путева, пруга, школа и здравствених објеката, у фокусу је и изградња зелене инфраструктуре. Све то заједно представља правац будућег развоја наше земље. Ми смо претходних месеци у Пријепољу и околини показали да удруженим снагама можемо да мењамо стање на боље. И зато не треба да се плашимо изазова, већ морамо да се боримо за напредак и радимо више и брже за бољу будућност генерација које долазе", рекла је Вујовић.

Вујовић је руководству општине и грађанима захвалила на додељеном признању, нагласивши да је то велика част, али и одговорност.

"Овакво признање се стиче огромним трудом и залагањем, а великим делима заслужује. Потрудићу се да посвећеношћу и резултатима и у будућности оправдам поверење грађана Пријепоља, као и свих грађана Србије", поручила је Вујовић.

 

 

 

Извор: Танјуг