Вести

Брнабић: Инђија једна од најбољих европских локација за улагање

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је у Инђији полагању камена темељца за нови производни погон фабрике „Грундфос“, која производи пумпе за грејање, климатизацију, водоснабдевање, отпадне воде и дозирне пумпе.

Брнабић, која је најпре обишла постојећи производни погон, навела је да ће, поред приближно 900 тренутно запослених у овој фабрици, нови погон створити могућност да се број радника повећа.

Брнабић је истакла да је Инђија једна од најбољих европских локација за улагање, додавши да овом инвестицијом „Грундфос“ прелази бројку од 1.000 запослених и постаје трећа по величини фабрика те компаније у свету.

Конкуренција је била огромна, али су овдашњи запослени урадили много и омогућили нову инвестицију и да се компанија шири овде, а не негде другде, нагласила је Брнабић.

Брнабић је рекла да за „Грундфос“ епидемија коронавируса као да није постојала, јер су производња и извоз у 2020. години били већи него у 2019. години.

 

Млади да се вакцинишу

Брнабић је изјавила  да је тренутна епидемиолошка ситуација у Србији стабилна, али је изразила забринутост због малог броја младих који су вакцинисани.

Брнабић је  рекла да се проценат вакцинисаних пунолетних грађана креће око 48 одсто, али је од тог броја свега 17 процената младих, од 18 до 30 година старости.

"Интензивно размишљамо шта можемо да урадимо. Немогуће је да ситуација остане стабилна са таквим бројкама. То ме плаши", рекла је Брнабић.

Брнабић је поново апеловала на младе да се вакцинишу.

"Појачаћемо додатно имунизацију и апел на њих. Када ускоро будемо имали седницу кризног штаба, мораћемо да разговарамо о томе", додала је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг