Вести

Шапић: Време да Србија заузме јединствену политику

Сутра се наставља међустраначки дијалог уз посредовање чланова Европског парламента. О државној политици, међустраначком дијалогу и изборним условима говорио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

Шапић је рекао да су предлози опозиције о изборним условима "општа места" и позвао их да предложе конкретне ствари и да би он прихватио конкретне које би опозиција ставила на сто.

Шапић је истакао да је притисака било увек, као и да не постоји ниједан други начин да се неко натера на гласање осим да изађе на изборе.

Одговарајући на питање о томе због чега Српска напредна странка разговара са другим партијама, када има парламентарну већину, Шапић је навео да је логично и природно да се чује мишљење оних који се не слажу по питању многих ствари.

"Ја мислим да је дошло време да Србија заузме јединствену политику што се тиче неких виталних и кључних националних интереса и да ту не би смеле унутарстраначка политика, тј. различитости наше по питању неких других ствари да стану по питању доношења круцијалних националних одлука", истакао је Шапић.

Шапић се позвао на изреку "рђавој ствари свашта смета" и додао да опозицији ништа не одговара – ни Европска унија, ни власт, као и да би требало да се договоре шта да понуде грађанима који не подржавају актуелну власт и да је добро да постоји опозиција која ће да понуди алтернативу, док они имају само општа места.

 

 

Извор: РТС 1