Вести

Недимовић: Уводимо електронску пријаву

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић рекао је да је 98,7 одсто субвенција за 2020. годину већ исплаћено.

"Ако се деси да није потпуна документација јавља се пријављеном да је допуни. Још се није десило да са комплетном документацијом не буде исплаћена субвенција. Уводимо електронску пријаву и биће знатно олакшано подношење захтева. Пријављени ће моћи да види кад је поднео захтев и какав је тренутни статус захтева", рекао је Недимовић и додаје да је за 2018. и 2019. годину све исплаћено и да немају дуговања.

Недимовић је објаснио да сада иду на измене закона како би сточарство било у фокусу и да врше проверу колико пољопривредник има стоке или колико је пластеника постављено.

"Прошле године издвојено је 11,2 милијарде динара, што је довело до знатног повећања грла стоке која се гаји. Пољопривредници ће увек бити незадовољни, али је чињеница да људи своје фарме знатно увећавају током година. За механизацију је 65 одсто повраћај, док се по овци добија субвенција 6500 динара што није мало", навео је Недимовић.

 

 

 

Извор: Euronews