Вести

Вучевић: Одлична сарадња Србије и САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са амбасадором САД у Србији Ентонијем Годфријем, а током разговора су обојица изразили задовољство због досадашње добре сарадње Србије и САД.

Годфри је у посети Новом Саду поводом манифестације "Дани америчке културе" која се одржава у Kреативном дистрикту у оквиру "Kалеидоскопа културе" од 2. до 5. септембра.

"Разговарали смо о регионалној сарадњи, а посебан акценат је био стављен на област културе, с обзиром на то да вечерас у нашем граду почињу манифестације "Kалеидоскоп културе", "Дани америчке културе" и ИНФАНТ фестивал у Kреативном дистрикту. У годинама иза нас, у којима се организују "Дани америчке културе", имали смо прилику да сагледамо ту културу из посебног угла, и то у областима филма, позоришта, стрит-арта, а оно што је посебан печат дало Новом Саду, јесу мурали осликани захваљујући америчкој амбасади у Београду", поручио је Вучевић.

Вучевић је додао да га радује што је и ове године у плану један леп мурал, који ће амбасада САД поклонити Новосађанима, као и да нас очекује читав низ разних културних активности на радост свих грађана.

"Нека ово буде најава једне богате новосадске културне јесени и леп увод у 2022. годину када ће наш град бити културна престоница Европе", рекао је Вучевић.

Амбасадор је истакао да му је веома драго што ће имати прилику да отвори овогодишње "Дане америчке културе" и то у Kреативном дистрикту у којем ће током четири дана бити реализовано 40 програма на 16 локација.

 

 

Извор: Танјуг