Вести

Орлић: Србија ће увек бити на страни свог народа

Обележавање Дана сећања на Србе страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја", било је прилика да се поделе сећања, туга и бол, због ужасног страдања кроз које је прошао српски народ са простора некадашње Републике Српске Крајине, изјавио је председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић.

Орлић је истакао да је реч о злочиначкој операцији, коју у Хрватској воле да називају "војно-редарственом", чиме прикривају ужасну природу незапамћеног злочина етничког чишћења.

"Најгори и најмонструознији злочин који је запамћен на територији читаве Европе, од Другог светског рата наовамо. То је оно што су они урадили. А наша је обавеза да о томе не ћутимо", напоменуо је Орлић.

Осврћући се на критике члана председништва Босне и Херцеговине, Дениса Бећировића, упућене председнику Републике Србије Александру Вучићу, Орлић је истакао да Бећировић није имао шта да замери председнику Вучићу на ономе што је рекао, па је морао да му замери на ономе што није рекао.

"Видите потпуни бесмисао који исијава из онога што човека води и носи, јер је то нешто - пука мржња непрегледних граница", изјавио је Орлић и упитао се ко је Бећировић да одређује шта треба да буде порука председника Вучића.

Орлић је поручио Бећировићу да му је боље да поведе рачуна о томе шта говори и ради, јер све најгоре ради, не само према српском народу, него и народу који га је изабрао да га представља.

Сматра да никога не треба да брине то што Србија негде у Босни и Херцеговини отвара вртић или помаже да се изгради комунална инфраструктура, коју ће користити сви народи.

"Са таквом Србијом и човеком који такву политику води, можете да пожелите да имате сарадњу", објашњава Орлић уз напомену да је Бећировић довољно острашћен или недовољно паметан да све то разуме.

 

 

Извор: ТВ Хепи