Вести

Вучић: У школи је прилика да растете у добре и вредне људе

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је, поводом почетка нове школске године, надограђену и реновирану зграду Основне школе "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници, у чију обнову је уложено 340.746.000 динара.

Школски хор је дочекао председника Вучића извођењем химне Боже правде, као и песмама Ово је Србија, Весели се српски роде, Диван је кићени Срем, а извели су и драмски и културно-уметнички програм.

Председник Вучић питао је ђаке да ли им још нешто треба, а они су рекли да би волели да имају климе у свим учионицама, да им фале и мали голови за фудбал, као и да би желели да имају акваријум са рибицама.

Председник Вучић током обиласка библиотеке питао је да ли им је потребно још књига и додао да би могао и нешто својих књига да им поклони.

Улагања у школе никад нису довољна и увек требе више, рекао је председник Вучић.

Напоменуо је да су откада је направљена школа 1969. године биле обављене само две мање реконструкције, али никад већи радови.

 

Морате да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите

Председник Вучић пожелео је првацима ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници срећан почетак нове школске године и да буду вредни, да науче много и да постану озбиљни, одговорни и поштени људи.

"У школи ће вам бити супер, имаћете другаре, али морате да учите и да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите, спортисти, председници", рекао је председник Вучић након свечаности приређене поводом почетка школске године, а током обиласка прва четири разреда и разговора са првацима и њиховим учитељима.

Једно од питања које је председник Вучић упутио ђацима, поред оних да ли им је лепа учионица и тога шта највише воле, фудбал или кошарку, било је и то да ли су их научили да устају наставницима и учитељима, на шта се чуло велико не.

Ученици и учитељи су изразили задовољство новим изгледом школе и условима за учење.

Једна од учитељица нагласила је да је веома пријатно радити у новим учионицама, да је сада све функционално, да су сви - и наставно особље и родитељи и деца срећни што су у новој школи.

Председник Вучић прваке је питао и да ли знају да читају и скоро сви су рекли да, али су се чула и два гласа не, али и да ли имају трему, да ли су им родитељи рекли да је тешко у школи.

"Будите од данас вредни да се сви вама поносе", поручио је председник Вучић првацима.

Председник Вучић подсетио је да је, да би школа изгледала овако, потребно уложити 3,5 милиона евра и нагласио да му изгледа да је данас све много лепше него када је он ишао у школу.

Председник Вучић нагласио је да је срећан што види ентузијазам наставника и учитеља да уче и васпитавају децу.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк