Вести

Орлић: Народ види срамно понашање опозиције

Скупштинска расправа о ребалансу буџета данас је практично уништена јер је део опозиције покушао да блокира рад парламента.

Нешто мање од 40 опозиционих посланика прекинуло је седницу, они су устали са својих места, звиждали су, гласно износили захтеве, показивали су транспаренте, дували у пиштаљке, лупали у скупштинске клупе.

Њихов главни захтев је хитно расписивање ванредних парламентарних и београдских избора.

Око 13:15 часова, скупштински радни дан је завршен, а седница је заказана за сутра.

Како ће сутра бити реализована видећемо, а шта се све данас дешавало и какав је одговор власти на захтев за изборе одгонетнуо је гост "Усијања" на Курир телевизији др Владимир Орлић, председник Народне скупштине Републике Србије.

"Дивљали су, да будемо до краја прецизни, односно показали још једном ко су генератори насиља у нашем друштву. С обзиром на то да ти исти причају како се наводно они боре против насиља. Данас је цела Србија могла да види ко су силеџије, насилници у нашој Народној скупштини и како је све то изгледало. То су искључиво били "они", причам о партијама бившег режима и о њиховим народним посланицима. Седница није прекинута, да исправим, њихова намера је била да седницу прекину, али се десило управо супротно", започео је Орлић, па наставио:

- Не само да смо наставили седницу, говорила је председница Владе и о томе шта предлажемо о ребалансу буџета и о томе шта он важно носи. Значајно је да обезбедимо, кроз ребаланс, простор да новим значајним новцем даље постакнемо раст пензија, који је најављен и за који држава средства има. А они који кажу да ће да блокирају, они покушавају да спрече да наши пензионери добију повећање пензија. Најпаметније што су имали да кажу је да дувају у пиштаљке као да им није добро.

"Ребалансом мајке треба да добију тај новац, а они кажу да не желе ребаланс, односно да не желе да им дају тај новац. Рећи ћу вам ја шта они желе. Хоће да се изглупирају максимално за њихове Тиктокове, да добију одређен број лајкова и тако мисле да су нешто постигли. Баш их брига за мајке, децу, пензионере и за било којег трећег. Они само гледају себе. Такви су били када су били на власти, а такви су и данас. Мислите да би имали неки проблем да нас све повуку назад у оно одвратно и мрачно време њиховог владања над Србијом? Тада су пензионерима омогућили око 200 евра просечне пензије", изјавио је Орлић.

Потом се осврнуо на моменат када се у Скупштини честитало кошаркашима Србије на победи:

"Да ли сте видели како су реаговали на једну пристојну честитку нашим кошаркашима која је данас изречена у Народној скупштини? Обрадовали се наравно представници наше Владе и сви остали народни посланици. Када кажете честитамо нашој репрезентацији и хвала јер сте обрадовали Србију, ови крену да урлају "лопови, лопови". Да ли је то било на рачун оних који су нас обрадовали? Добро, знамо да је то било упућено на наш рачун који смо седели ту с друге стране, али без трунке стида и срама они су се нашли позвани да било кога називају тим именом. Они који су опљачкали и опустошили све што су могли да дохвате. Они који су за собом оставили закантанчене фабрике. Не гледају никог у овој земљи, само свој џеп", рекао је Орлић.

 

 

 

Извор: Курир