Вести

Мировић: Наставићемо да улажемо у винску производњу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је у Чортановцима манифестацију "Fruska gora Wine Show", на којој се представљају винарије из Војводине, а чији је циљ промоција и брендирање домаћих виногорја.

Мировић је том приликом истакао да ће Покрајинска влада наставити да подржава војвођанске винаре и њихову производњу.

"Фрушкогорска и сремска вина су најбоља вина у нашој земљи. Оно због чега можемо да кажемо заиста да су најбоља вина јесу заправо винари који трудом, залагањем и радом већ деценијама уназад развијају своје винарије и труде се да подигну свој квалитет. Имамо и нове манифестације, а ова која се одржава по четврти пут уколико још неколико година издржимо постаће и традиционална манифестација, па ћемо у наредним годинама бирати најбоља фрушкогорска вина", рекао је Мировић.

Председник Удружења винара и виноградара "Срем-Фрушка гора" Гордан Башић рекао је да је идеја ове манифестације промовисање Фрушке горе као винске регије, истакавши да на њој ове године учествује више од 40 излагача.

Ове године по трећи пут одржана је и промоција Топ 50 најбољих вина са Фрушке горе, а организатор манифестације је Удружење произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла "Срем-Фрушка гора" уз подршку Покрајинске владе и Привредне коморе Војводине.

 

 

Извор: Танјуг