Вести

Селаковић: Бринемо о нашим грађанима

Авион Ер Србије са више од 127 наших држављана из Израела слетео је ове недеље на београдски аеродром "Никола Тесла" где их је сачекао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

Министар Селаковић открио је, гостујући на телевизији Пинк, да није био главни организатор акције, али да се трудио да допринесе што је више могао. Како је рекао, он је комуницирао са људима, контактирао генерални секретаријат Владе у Тел Авиву.

"Видите људима на лицу да су срећни, јер су коначно дошли након агоније. Неки су чекали 40 сати, надали се редовним летовима, где није било места. Онда су се појављивали нови грађани, за које нисмо знали да су ту. Ту је било мајки са пет беба, са малом децом. То су људи који су били озбиљно забринути. Готово да нема особе која се није захвалила, и мени, председнику, влади, свима који су били укључени", рекао је министар Селаковић.

Како је рекао, када видите да су друге компаније отказале летове, иако су наши грађани имали карте, то је додатни стрес за њих.

"Поред реакција људи, и говори ми аеродромска служба, да сутра имају редовну линију за Тел Авив, и кажу да имају 135 чекираних карата. А то су становници Израела који су пошли на позив за мобилизацију. Као патриоте и одговорни људи, одмах су се опозвали. Ово сам рекао из разлога стања свести тих људи, и одговорности према отаџбини", навео је министар Селаковић.

 

 

Извор: ТВ Пинк