Вести

Глишић: Србију да зауставе не могу

Србија ће највероватније имати изборе 17. децембра и то парламентарне, покрајинске, београдске и локалне у одређеним градовима и општинама. То је као извесну могућност најавио председник Републике Србије Александар Вучић, одговарајући тако на захтев дела опозиције да се избори распишу што пре. Овакав потез, којим се прилично убрзава изборни процес, није без ризика ни за владајућу гарнитуру, нити за опозицију, јер је, између осталог, утопљен у специфичан контекст догађаја на Косову и Метохији.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић истакао је да је Српска напредна странка спремна за изборе, јер је одувек свему приступала посвећено, ма какви они били.

"Битна нам је свака заједница, општина, сваки грађанин. Морамо нешто да учинимо да би људи живели боље. Када се једни заврше, ми се већ припремамо за друге. Морате одати поверење људима који су гласали за вас", навео је Глишић.

Глишић је рекао да је суштина да данашња опозиција жели власт без избора.

"Када је власт решила да им изађе у сусрет, и дозволила им да бирају када желе изборе, они су се ућутали. Они желе да их неко "посади" у фотељу, где ће бити министри, премијери и остало. Желе да раде све оно што су радили када су били на власти", рекао је Глишић.

Како додаје, они желе да направе пометњу, дотакну се неке људске трагедије како би се докопали неког гласа више.

"Унапред вам кажем да ће да кукају због резултата", рекао је Глишић.

"Они немају никакву политику, они не граде путеве, не отварају фабрике. Ми смо јуче отворили ауто-пут и то ће се наставити. Ви морате да изађете са нечим за грађане", додао је Глишић.

Глишић је истакао да је опозиција председника Вучића у свим својим јавним наступима окарактерисала најгорим на свету, док са друге стране, председник Вучић ради, и труди се да наша земља напредује у сваком могућем сегменту.

 

 

Извор: ТВ Пинк