Вести

Весић: Сваки део Србије саобраћајно повезујемо

Из Кине је донето неколико споразума, од којих су два незначајнија, а то су споразуми у оквиру којих ћемо ми изградити око 300 километара саобраћајница на северу Србије, рекао је за Ново викенд јутро Јоване Јеремић, министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Горан Весић.

"Први је ауто-пут Београд-Зрењанин-Нови Сад, дужине око 105 километара и који треба да повеже четири града, Зрењанин, Панчево, Београд и Нови Сад, као и неколико општина Опово, Ковачицу и Жабаљ", рекао је министар Весић и додао:

"То је ауто-пут који ће променити живот у том делу Баната и омогућиће да у том делу буде много више инвестиција, бољи живот и више радних места. Омогућиће да се развије локална привреда и туризам."

Како је рекао, биће то бољи живот за све људе који живе у тим местима, и то ће бити трећи ауто-пут који долази до Новог Сада.

"Сада се гради и фрушкогорски коридор, који треба да повеже Нови Сад са друге стране са Иригом, Румом, Шапцем, па убудуће и са Лозницом", рекао је министар Весић и додао да се у оквиру тог фрушкогорског коридора граде и два моста у Новом Саду.

Како је рекао, министар Весић да ће почети да се ради у току следеће године.

"То када једног дана буде завршено, нама ће бити неопходно да имамо и мост са друге стране код Ада Хује, то је још један мост који ће као последица тог ауто-пута бити изграђен у Београду", рекао је министар Весић, и додао да сав тај саобраћај неће улазити преко Панчевачког моста, већ преко Аде Хује.

Како је рекао, на тај начин ће се променити живот и људи у Београду, не само на овој траси.

Како је рекао, друга саобраћајница је такође значајна, она је дужине око 186 километара, она почиње на Бачком брегу, преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Кикинде, Накова, па све до Српске црње.

Како је рекао, постигнут је договор са Румунима и Мађарима да они са своје стране ураде и повежу нашу брзу саобраћајницу са њиховим ауто-путевима.

Додаје да ће бити потпуно интегрисан са њима.

"То ће бити најбржа веза Румунима према Западној Европи. Неће морати да иду кроз Мађарску, и то такође мења потпуно живот људи који живе у том делу Србије. Обезбедиће и нова радна места и боље животне стандарде. То јесте политика председника Вучића, да се сваки део Србије саобраћајно повеже", рекао је министар Весић.

Како је рекао, пре недељу дана прикључен је Шабац на ауто-пут, средином новембра биће Крушевац, па затим и Лозница и Краљево, и то ће увелико променити живот људи.

Министар Весић рекао је да је у Кини било веома импресивно и да се на сваком кораку осећало поштовање које они имају према нашем председнику и према Србији.

"Сама чињеница да су они пристали да потпишу споразум о слободној трговини са нама. Они су друга по броју становника земља на свету, она ће нама омогућити да имамо више кинеских инвестиција", рекао је министар Весић и рекао да свакоме ко жели да извози у Кину, моћи лако да производи у Србији како би као српски производ без царине могао да извози у Кину.

Како је рекао, имаћемо и те како пуно користи, наши производи ће бити јефтинији, и више ће се продавати.

 

О Прокопу

Како је рекао, прича о Прокопу траје 53 године, рекао је да то показује колико се ствари у Србији споро развијају.

"Прође пола века да нисмо били у стању да завршимо једну железничку станицу. Вучић је јуче рекао да је његова политика била да је изгради и да никада није хтео да одустане од тога, он разуме колико је важна изградња железничке инфраструктуре", рекао је Весић и додао да је она симбол напретка Србије.

 

 

Извор: ТВ Пинк