Вести

Петковић: Србија је уз свој народ на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић отворио је у Београду на Сајму књига штанд Канцеларије за Косово и Метохију, на коме је представљено издаваштво и стваралаштво Срба из јужне српске покрајине.

Петковић је истакао да ће током трајања сајма бити одржано више од 70 промоција књижевних и научних радова, а учествоваће и више од 30 најразличитијих излагача, издавача са простора Косова и Метохије.

"Зашто сам вам ово рекао? Рекао сам вам да бих указао на један парадокс, који у нашем случају можда и није парадокс, већ ствар нашег идентитета и наше српске природе. А то је да, када је и најтеже и када врше терор над нашим народом на Косову и Метохији, ми се подижемо и бивамо и јачи и снажнији. Веровали или не, управо у овим тешким временима ми имамо и најзначајније и највеће стваралаштво српског народа са простора Косова и Метохије, које желимо овом приликом да вам презентујемо", навео је Петковић.

Како је рекао, у бити нашег народа јесте борба за слободу, јер смо слободарски народ и то је оно што нас одређује свих ових година, деценија и векова, а тако ће и остати.

"Свака окупација има свој рок трајања, па ће и ова од стране Аљбина Куртија према српском народу проћи. И то врло брзо. Држава Србија је уз свој народ на Косову и Метохији, уз своју цркву на Косову и Метохији, јер једино тако можемо да опстанемо. Нема наш народ у кога другог да гледа до у свој Београд и свог председника Александра Вучића", изјавио је Петковић.

 

 

Извор: Танјуг