Вести

Весић: Курти свакодневно доводи у опасност животе Срба на КиМ

Најновије тврдње премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија о дешавањима у Бањској обичне су глупости које износи зато што је његова политика доживела фијаско јер није успео у намери да Бањску прикаже Европи онако како је планирао, изјавио је члан Председништва СНС и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић .

"Данас смо могли да чујемо још један "бисер" када је у питању Аљбин Курти, још једну глупост пошто то обично и слушамо од њега последњих година. Од свих својих громогласних најава да ће доказати учешће Србије у дешавањима у Бањској на крају је оптужио нашег министра одбране и потпредседника владе Милоша Вучевића да је, како је рекао, са својом екипом из Новог Сада односно приватно организовао те догађаје", навео је министар Весић.

Министар Весић је рекао да Курти нема никаквих аргумента и да то више него јасно говори каква је администрација коју он представља и колико заправо не жели било какав дијалог јер, како је навео, кад год се појави било каква могућност за дијалогом, Курти креира неку кризу.

Министар Весић је рекао да Курти износи овакве оптужбе јер није успео у намери да Бањску прикаже Европи онако како је планирао и убеди је да иза тога стоји званична власт у Србији.

Истакао је да Курти својим поступцима свакодневно доводи у опасност животе Срба на КиМ над којима, додао је, спроводи константни терор.

"Курти после Бањске није добио оно што је очекивао, а то је да ће Европа заборавити то што врши прогон над Србима, што се пуца на Србе и што његова полиција константно малтретира наш народ већ је добио обавезу да спроведе нове изборе на северу КиМ, што је фијаско његове политике", рекао је министар Весић.

Подсетио је да је Курти радио у канцеларији Адема Демаћија, политичког представника терористичке ОВК и деведесетих година прошлог века узимао новац од породица отетих Срба да би ослободио њихове најмилије.

"То је Аљбин Курти, човек који има крваве руке иако тврди да је током рата на КиМ био у затвору, а то шта је радио са породицама отетих Срба мисли да смо заборавили и да не постоје сведоци који то знају", рекао је министар Весић.

На питање да ли су на дан одржавања седнице Савета безбедности Уједињених нација Куртијеве оптужбе координисане са интервјуом хрватског европосланика Тонина Пицуле, датим за опозиционе медије, у којем упозоравајући на могуће санкције за Србију тражи изручење Милана Радоичића Приштини, министар Весић је рекао да је Пицула пропали политичар који се ни за шта не пита и чије је мишљење небитно и у Хрватској.

"Пицулу нико ни за шта не пита ни у Хрватској нити је важан за било какво одлучивање, а пошто није важан у својој земљи очигледно мисли да треба да буде важан када је питању КиМ. То је његова намера, али то је само покушај саморекламерства пропалог и неуспешног политичара", додао је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Б92