Вести

Шапић: Вредност реконструкције дела Смедеревског пута је 60 милиона

Градоначелник Града Београда Александар Шапић обишао је радове на реконструкцији Смедеревског пута и рекао да је започета прва фаза радова на уређењу пута као и да вредност реконструкције овог дела износи 60 милиона динара.

"Започета је прва фаза радова, а то су радови на првој деоници на уређењу Смедеревског пута од Улице царице Милице до Улице Мирослава Јовановића у дужини од 430 метара, а идеја је да прва фаза коначно буде готова у дужини од 3,7 километара од Улице царице Милице до раскрснице Смедеревског и Кружног пута у Лештанима", прецизирао је Шапић.

Рекао је да ће се радови изводити фазно и да је рок за завршетак радова на првој деоници фебруар, али да ће се трудити да заврше и пре рока.

Навео је да ће, пре свега становницима Гроцке, али и свима који живе у овом делу града, реконструкцијом поменуте саобраћајнице олакшати свакодневни живот и учинити да и њихов живот буде као онима који живе у централним градским општинама.

"Очекујемо да се до фебруара или марта крене са израдом пројектне документације за проширивање Булевара краља Александра од Устаничке улице ка овамо, такође четири траке", рекао је Шапић током обиласка радова реконструкције Смедеревског пута.

Навео је да је циљ радова да и тај део Булевара буде уређен и реконструисан и да добије изглед као онај део од Вуковог споменика.

"Вредност реконструкције овог дела Смедеревског пута је 60 милиона, а паралелно ћемо се трудити да решавамо друге имовинске ствари и да нађемо начин да целокупну деоницу завршимо у што краћем временском периоду", рекао је Шапић и додао да је планирано да се извођење радова на првој деоници обавља под саобраћајем.

Тренутно се радови одвијају на левој страни саобраћајнице, гледајући према Гроцкој, где је у току постављање нових инсталација и израда коловозне конструкције за проширење постојећег коловоза, у дужини од око 150 метара.

Након реализације прве деонице очекује се наставак радова проширења саобраћајнице у смеру до Кружног пута.

Извођење радова на осталим деоницама до Кружног пута ће бити реализовано у току целе 2024. године сукцесивно.

 

 

Извор: Танјуг