Вести

Вујовић: Држава одлучна да решава вишедеценијске проблеме

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић потписала је са градоначелником Града Зрењанина Симом Салапуром уговор о финансирању радова у оквиру друге, финалне фазе пројекта затварања и санације несанитарне депоније у Зрењанину која је 40 година изазивала проблеме грађанима.

Вујовић је навела да је реч о комплексном пројекту који улази у финалну фазу, што је још једна потврда одлучности државе да решава вишедеценијске проблеме.

"Решавамо велики еколошки проблем Зрењанина који постоји већ 40 година, а депонија се простире на пет хектара и то уз саобраћајницу Зрењанин - Београд. Прва фаза радова је завршена, а сада настављамо даље. Овим уговором смо створили услове за прелазак на другу фазу радова, којом ћемо комплетно решити ову локацију", рекла је Вујовић.

Нагласила је да је циљ министарства које води, као и целог тима у влади, Србија без несанитарних депонија.

"Наставићемо из дана у дан, из пројекта у пројекат да се приближавамо том циљу", рекла је Вујовић.

Вујовић је истакла да је током прошле године решен проблем седам несанитарних депонија широм Србије, док се у овом моменту, поред Зрењанина, решава и проблем несанитарних депонија у Шапцу, Руми и Пожеги. 

Говорећи о еколошким пројектима у Зрењанину који су важни за грађане, Вујовић је навела уклањање дивље депоније у Ботошу, као и пројекат замене котларнице на мазут котларницом на гас у Основној школи "Др Александар Сабовљев" у Ечкој.

 

 

 

Извор: Танјуг