Вести

Селаковић: Од данас попусти у Дунав осигурању за носиоце борачких легитимација

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и компанија Дунав осигурање потписали су споразум којим су омогућене погодности за носиоце борачких легитимација.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић рекао је да је Дунав осигурање препознало значај наших бораца и борачке популације, и да је на тај начин приступила корпусу друштвено одговорних компанија које борачку картицу третирају као картицу погодности.

Након потписаног Споразума о сарадњи између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и компаније Дунав осигурање, министар Селаковић је истакао да ће сви наши борци, ратни војни инвалиди, мирнодопски војни инвалиди, цивилни инвалиди рата и чланови породица палих бораца од данас уз своју борачку легитимацију моћи да остварују бројне погодности у компанији Дунав осигурање.

Такође, министар Селаковић је нагласио да број регистрованих бораца у Србији на данашњи дан износи 40.110, док је тај број прошле године у ово време износио 25.000.

"Настављамо са поступком регистрације наших бораца у складу са законом о њиховим правима и обезбеђујемо бројне погодности за носиоце ове борачке легитимације којом се потврђује статус уређен у складу са законом", нагласио је министар Селаковић.

 

 

 

Извор: Танјуг