Вести

Ђурић: Напредњаци се радују сваким изборима

Народна посланица и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Невена Ђурић је на седници Главног одбора Српске напредне странке поново изабрана за једног од потпредседника странке. За "СНС Информатор" рекла је да поверење председника Републике Србије Александра Вучића и председника Српске напредне странке Милоша Вучевића представљају за њу огромну част, привилегију и одговорност, а да тај осећај дели са свим својим саборцима који истински раде за наш народ и државу, а од тога, како је рекла, веће части и привилегије нема.

* Како оцењујете кадровске промене у руководству странке? Колико је важно освежити страначке органе новим људима пред предстојеће изборе?

- Што се кадровских промена тиче, без обзира на то ко је на којој позицији у странци, сви смо ми на истом задатку - предани јединој отаџбини коју имамо. Српска напредна странка је једина до сада истински дала шансу новим и младим људима. Свако ко жели да ради и коме је Србија у срцу, препознаје Српску напредну странку као своју и жели да буде део нашег тима. Посебно сам срећна што сам у прилици да радим и учим од тако успешних, вредних и посвећених људи који се на првом месту боре и раде за Србију и наш народ.

* Како видите понашање посланика опозиције у Народној скупштини? И сами сте често мета напада, како се борите са злурадим коментарима и разним непристојностима?

- Овај сазив Народне скупштине Републике Србије остаће, на велику жалост свих нас, упамћен по никад већој количини простаклука и примитивизма, по бахатом понашању и неваспитању од стране представника тзв. опозиције. Такве слике и сцене парламентарни живот у Србији до сада није имао: физички насртаји од стране оних који себе називају опозицијом на председника државе, урлање, хистерисање, ударање у скупштинске клупе, пењање по истим, уношење труба и пиштаљки у скупштинску салу. Дневни ред Скупштине ни најмање није био тема о којој се расправљало, већ само повод за окупљање, а прича представника из ресторана бившег режима је била готово увек идентична - препричавање текстова из тајкунских медија, најоштрије клевете и увреде на рачун председника Србије и чланова његове породице, уз низ плитких и провидних неистина и без иједног јединог доказа за све тврдње које су имали. Ми смо се трудили да посао који имамо одрадимо најбоље што можемо, у корист свих наших грађана. Приступали смо свим обавезама озбиљно и одговорно, онако како увек чинимо и једино умемо. Када напади, не само ка мени, већ ка свима нама који сложно и снажно подржавамо државотворну политику председника Александра Вучића, стижу од стране оних који су нам државу упропастили, народ осиромашили, фабрике затворили, децу оставили без будућности, немамо никаквих разлога за бригу. Лично, забринула бих се да ме такве штеточине хвале. А овако, својим непристојностима су све сами о себи рекли.

* Кад је таква ситуација у Народној скупштини, какву предизборну кампању очекујете?

- Прљаву и покварену, јер екипа из рестлова бившег режима - нити уме, нити жели, нити може другачије. Они, осим безочних лажи, како иза, тако и испред себе, ништа друго немају да понуде и представе грађанима Србије. Ми, напредњаци, се сваким изборима радујемо, јер знамо да је то право место и идеална прилика да чујемо вољу грађана. Ови избори ће нам показати у ком правцу желимо да иде наша Србија: да ли желимо да остане слободна и самостална земља, која сама одлучује и доноси одлуке у своју корист, или желимо ону некадашњу Србију у којој су се одлуке доносиле по канцеларијама страних амбасада. Из политике самосталности и независности, чији је креатор председник Вучић, проистекли су сви бенефити којих смо данас сведоци, и уместо да се враћамо у прошлост које се са злокобним страхом присећамо, дилеме нема да снажно желимо да идемо напред - у нове победе.

* Са чим Српска напредна странка излази пред грађане Србије?

- Са великим резултатима и озбиљним плановима за наредни период. Плановима који се никако не своде на пука обећања, већ су, пре свега, добро планирани, реални и оствариви. Ми, напредњаци, можемо да обећамо само да ћемо још више и посвећеније радити како бисмо допринели бољем квалитету живота у Србији, додатно ојачали нашу економију и инфраструктуру. Сигурна сам да ће грађани и овoг пута пружити снажну подршку оној државној политици која подразумева нашу слободу, самосталност, независност и сувереност у доношењу одлука, служење само нашем народу и старање о нашим виталним државним и националним интересима.

* Колико често сте на терену са грађанима и шта Вам они кажу о променама које су се догодиле у Србији? Да ли су задовољни политиком председника Александра Вучића?

- Ми, напредњаци, увек смо на терену и у комуникацији са грађанима. То је суштина и смисао наше политике - да разговарамо са суграђанима, да ослушкујемо њихове потребе и да у складу са тим доносимо одлуке и делујемо. Политика председника Александра Вучића и Српске напредне странке је истински мотор развоја и гарант даљег напретка наше земље. Таквом политиком нису задовољни само они којима су данас "везане руке" у јединој намери коју имају - власт и новац наших грађана. Већинска, пристојна Србија, земља добрих и вредних домаћина, је свесна, види и на својој кожи осећа бенефите политике која је нашу државу неповратно променила - на много боље. Немам баш никакве дилеме да ће управо то задовољство и воља нашег народа осигурати да се и у наредном периоду нашом Србијом баве људи који је воле, који се срчано боре, којима је до ње истински стало, који су спремни да предано и неуморно раде и изборе се за резултате које ће живот у Србији учинити само још бољим.

 

 

 

Извор: СНС Информатор