Вести

Кисић: Нова зграда у Црној Трави за младе брачне парове са децом

Подршком Министарства за бригу о породици и демографију биће завршена изградња зграде за младе брачне парове са децом у Црној Трави, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић приликом посете овој општини.

Министарка Кисић навела је да је ова општина имала лошу демографску слику и да је током прошле године рођено само четири бебе. На недавном конкурсу Министарства, овој општини додељено је 20 милиона динара за спровођење мера популационе политике и подршке породицама и деци, који ће бити искоришћени управо за завршетак изградње овог објекта.

"Драго ми је што је Министарство подржало овај пројекат и верујем да ће младим брачним паровима са децом ово бити од великог значаја. Надам се да ћемо, када следећи пут посетимо ово место, чути лепе вести, а то је да се рађају деца, да млади оснивају своје породице и тиме слику Црне Траве чине још лепшом", истакла је Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила да је циљ Владе Србије да нас има све више, да се у сваком делу наше Србије рађају деца, јер све што се ради и гради је због оних који треба све то да наследе, због наше деце.

Министарка Кисић је у Црној Трави посетила и породицу Тамаре Перовић, која има шесторо деце и која је прави пример да се и у овој општини може радити и живети и основати велика породица. Кисић је још једном захвалила Тамари што је Црној Трави дала нову најчистију и најлепшу енергију - дечију.

 

 

 

Извор: Танјуг