Вести

Кисић обишла вртић "Свитац" у Зајечару

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић обишла је са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем вртић "Свитац", који ће ускоро бити реконструисан заједничким средствима Министарства и овог града.

"Један од приоритета Владе Србије јесте подршка породицама са децом и када је у питању финансијска подршка она је никада већа. Посебно смо поносни када видимо да и локалне самоуправе издвајају додатна средства из својих буџета која усмеравају ка пронаталитетној политици", рекла јеминистарка Кисић.

Министарка Кисић нагласила је да је Град Зајечар пример одговорне политике када је у питању подршка породицама са децом, будући да у те сврхе издваја нешто више од 13 милиона динара, наводи се у саопштењу Министарства.

Заједничка пронаталитетна политика Владе Србије и Града Зајечара, како је додала, даје резултате, јер се сваке године у овом граду рађа све више деце.

"Тако је и ове године у односу на претходну и зато смо са великим задовољством подржали реконструкцију једне од предшколских установа и очекујемо да се смање листе чекања за упис у вртић и да се у потпуности елиминишу", рекла је министарка Кисић.

 

 

 

Извор: Танјуг